Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.5.15

Έτοιμος ο Δημοκρατικος Συναγερμος για την συμφιλίωση ενόψει της επανεναρξης των διαπραγματευσεων.

Τελέστηκε το 14ο ετήσιο Εθνικοθρησκευτικό Μνημόσυνο του Αγωνιστή Νίκου Σαμψών, από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας.

Του μνημοσύνου, που τελέστηκε από την οικογένεια, συναγωνιστές και φίλους του Νίκου Σαμψών, προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης και σ’ αυτό παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου, βουλευτές και άλλοι επίσημοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του Νίκου Σαμψών, τόσο για την αποτίναξη του Αγγλικού Ζυγού κατά τον Εθνικοαπελευθωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, όσο και κατά την τουρκανταρσία του 1963-1964, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Νίκος Σαμψών και οι ομάδες του, όχι μόνο κράτησαν τη Λευκωσία ελεύθερη, αλλά και ελευθέρωσαν τον ελληνικό πληθυσμό της περιοχής που θα σφαγιάζετο από τους τούρκους στασιαστές. Ο κ. Προδρόμου, αναφερόμενος στην περίοδος του 1974, επισήμανε ότι ο Νίκος Σαμψών ανέλαβε ευθύνες άλλων και πλήρωσε, εις και μόνος, βαρύ τίμημα για την εθνική καταστροφή για την οποία όμως ο ίδιος δεν ευθύνετο.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του Νίκου Σαμψών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου