Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.11.14

Ουδέν νεότερο

Δεν έχουμε φρέσκα πληροφόρηση για το που βρίσκεται το Μπαρμπαρός σήμερα.

Σήμερα έπαιξαν άλλες σημαντικές ειδήσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ως αντισυνταγματικές τις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία της πρώτης κατοικίας εως 350 χιλιάδες ευρώ.

Έμεινε το παγκύπριο άφωνο. Δεν περιμέναμε πως το Ανώτατο θα έβρισκε τις τροπολογίες του νόμου ως αντισυνταγματικές. Περιμέναμε με αγωνία μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή μας και με ανοιχτά τα ραδιόφωνα να ακούσουμε την απόφαση.

Η άλλη σημαντική είδηση είναι η καινούρια βεντέτα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας κυρίας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με τον Πρόεδρο Νίκο. Αφορμή η αθώωση Βγενό και οι κατηγορίες προς την κ.Γιωρκάτζη πως αφαίρεσε ρήτρες από το συμβόλαιο της που αφορούσαν το ασυμβίβαστο και που την βρίσκουν εμπλεκόμενη με την αθώωση Βγενό αφού την υπόθεση ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του πρωην συζύγου της και η κόρη της.

Εν ήξερε ο Νίκος πως το συμβόλαιο πρόσληψης της Χρυστάλλας είχε πειραχτεί, ήταν αχάπαρος.

Ούτε οι Νομικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ ξέρουν το κυπριακό σύνταγμα, ούτε ζουν στην Κύπρο, ούτε έχουν παρακολουθήσει σειρά υποθέσεων όπου οι Δικαστικές Αρχές καλύπτουν ενόχους, ήταν κι αυτοί αχάπαροι και αθώοι, εν τζαι...Εξάλλου ο Νικος όσες φορές δεσμεύτηκε για κάτι το τήρησε. Έτσι και τώρα. Ο Νικος δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τις τροπολογίες αν είναι αντισυνταγματικές ή όχι, κι αν δεν είναι γιατί να μην τις δεχτεί; Χαρά στο πράμα δηλαδή, υπήρχε κανένας λόγος να περάσει το νομοσχέδιο για τις Εκποιήσεις; Όχι. Απλά αν δεν περνούσε δεν θα μας έδιναν την Δόση μας.
Κατά τα λοιπά το ΑΚΕΛ ήθελε τροποποιήσεις και Δόσεις για απεριόριστο χρόνο...μια δόση όμως δεν μας έδιναν αν δεν ψηφιζε το ΑΚΕΛ το νομοσχέδιο, ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο...

Δεν έχει σημασία όμως, γιατί ο αγώνας δεν σταματά. Έχουμε κίνημα κατά των Εκποιήσεων και θα αντισταθούμε. Την κότσινη Πέμπτη γιατί ήταν Πέμπτη όταν έγινε και η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, τιμής ένεκεν.

Το πας ( ελληνικά "παν" ) είναι να είμαστε ηθικοί, να γυρίζουμεν τους καφενέδες και να μεν καθούμαστε στο λόμπυ του Χίλτον να πίνουμεν ουισκάκια. Ο λαός έχει μεγάλη ανάγκη να μας νοιώθει δίπλα του. Κι εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη να μας νοιώθει δίπλα του γιατί έπεσαν και τα ποσοστά μας.

Μέχρι και οι Νέες Δυνάμεις δηλαδή αναγνωρίζουν την αξία της λαϊκότητας. Όπου χάσεις όπου γυρέψεις τις Νέες Δυνάμεις είναι με τους γέρους μέσα στους συλλόγους και συζητούν τα λαικά προβλήματα. Είναι σημαντικό για το λαό να μπορεί να βλέπει τα τηλεοπτικά του είδωλα από κοντά. Κάποτε ρωτά και την συνέχεια του έργου γιατί έχει περιέργεια ο λαός.

Μίλησε και ο Σταύρος Μαλάς σήμερα, έχει αγωνία λέει γιατί αναστατώνουμε τις αγορές με όλα αυτά που γίνονται με την Γιωρκάτζη - είπα σου χτενίστου λλιον Σταύρο τζαι εν φευκεις που το γυαλίν...
Γενικά, το καλάμι έγινε ένα σημαντικό μεταφορικό μέσο στον τόπο μας, όπου γυρίσεις θα δεις κατασκευασμένους ηγέτες και κατασκευασμένα πολιτικά πρόσωπα να προσφέρουν για την υπόθεση της Κύπρου μας.

Όπως είπα δεν ξέρω που βρίσκεται το Μπαρμπαρός σήμερα Σάββατο.

Πάντως αύριο Κυριακή θα πάρω την Χαραυγή γιατί θα έχει την Νεολαία με πρωτοσέλιδο τον Λένιν. Παίρνω την Χαραυγή κάθε Κυριακή εδώ και τρεις μήνες μέχρι που σταμάτησα να την παίρνω γιατί αντιληφθηκα πως "έπαιζε" πάντα το ιδιο όνομα στο "Σήμερα γράφουν". Γιατί άραγε λέω πάντα στο "Σήμερα γράφουν" έπαιζε το ίδιο όνομα; Ένα όνομα έχει μιλιά στην Εζ. Παπ; Οι άλλοι τί κάνουν; Κατασκευές.

Α ναι, η Ιερά Σύνοδος επίσης μας ανακοίνωσε πως δεν θα μας θαβει και δεν θα μας διαβάζει μνημόσυνα αν θέλουμε να αποτεφρωθούμε.

Δεν πειράζει Σύνοδος, μια ζωή μας διαβάζουν πράγματα διάφοροι, κυβερνήσεις, κόμματα, εφημερίδες, παπάδες. Σιωπήστε όλοι τουλάχιστον μετά θάνατον να χαρούμε και λίγο την παραγωγική σιωπή.

4 σχόλια:

  1. επισης δεν πρεπει να μηδενίζω.

    πρέπει να έχω διαλεκτικές προτάσεις.
    όπως έχουν τόσοι και τόσοι άλλοι.

    να γράψουμε όλοι μαζί την Διαλεκτική της Καρέκλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα εν να γινουμε ΚΚΕ 5% να μεν μπορουμε να αναχαιτισουμε τίποτε;

    αναχαίτα, αναχαίτα εμειναμεν τζαι χωρίς τζαινουρκα κλατσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βάλουμε μιαν περιγραφή τι σημαίνει διαλεκτική σιορ. Ακόμα και οι Ρένες μιλούν για διαλεκτική (προχτές εμίλαν για ιστορικό αναθεωρητισμόν τόσο τζαιρό εδιερωτάτουν τι ένει), ενομίσαν σημαίνει διάλογος. Σταυρής Άτσιουτσιου λαλώ σου...

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εν να εκτελουμεν τζαι χρεη καθηγητών δηλαδη; Εχαθηκεν ο κόσμος να σηκωστούμε να πάμε σε ενα βιβλιοπωλειο να πιασουμε ενα φιλοσοφικο-πολιτικο λεξικό της προκοπής, να μπουμε στο γκουγκλ να θκιαβασουμε 5 αρθρα, να ανοιξουμε ενα εγχειριδιο απλό κ.λ.π;

      Ειπεν η Ρενα για ιστορικο αναθεωρητισμό; Όου σhit! Ειλικρινά η φαντασια μου δεν εν αρκετή να υποπτευθώ τί μπορει να ειπεν.

      Πάντως για τους περισσοτερους που φωνάζουν για την διαλεκτική και για διαλεκτικά επιχειρηματα ή Διαλεκτική είναι η Διαλλαχτικότητα.

      Τζαι υποτιθεται ότι τουτοι που εχουν αυτην την αντιληψη για την διαλεκτική κρατουν τζαι τα ηνία της μετατροπής του μαρξισμού-λενινισμου σε πολιτική πραξη. Τζαι οποιος μιλησει τζαι τσουγκρισει τα σκατα του μηχανισμού να ρουφίσει.

      Διαγραφή