Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

28.7.12

Ωδή στους νικημένους





41 σχόλια:

  1. Για τους προδότες της εργατικής τάξης, που γνώριζαν πως μετά απο 9 μήνες απεργίας ήταν ήδη πολύ δύσκολο να κρατηθεί ο αγώνας και χτυπησαν ελεεινά δια της αποχής τους από τις 42 πορείες στήριξης ένα έχω να πω: είστε ξεπουλημένα τομάρια στη τζέπη σας! ξεφορτωθείτε τον Μαρξ ελεεινοί υποκριτές του διεθνισμού! Και μην τολμήσετε να ξαναμιλήσετε για αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενασχολήσεις 25ης Ιουλίου, μετά την εισβολή των ΜΑΤ, και ενώ όλοι οι άλλοι πλην ΔΗΜΑΡ ήταν στο δρόμο:

      "Η ύπαρξη των βουλευτών, και μάλιστα σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας, μπορεί να αποτελέσει προωθητικό στοιχείο σε αυτήν την προσπάθεια. Οι βουλευτές και οι συνεργάτες τους έχουν την ευθύνη του κοινοβουλευτικού έργου. Δηλαδή σε αυτήν την αντιπολιτευόμενη πολιτική του κόμματος, τόσο προγραμματική όσο και κινηματική, να συμβάλλουν με τις θέσεις τους και τις επιστημονικές τεκμηριώσεις, χωρίς να υποκαθίστανται οι οργανώσεις και η πολιτική γραμμή που χαράζεται από αυτές και από τα όργανα του κόμματος. Να υπάρχει μια συστοιχία και μια αλληλοσυμπλήρωση, ώστε και οι οργανώσεις να είναι αποτελεσματικές στην καθημερινή τους δράση, και το κοινοβουλευτικό έργο να μπορεί να διευρύνει τα κοινωνικά ακροατήρια του κόμματος, δημιουργώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση."
      "[Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη 17η Ιουνίου] Το νέο πολιτικό υποκείμενο μέσα από την οικοδόμηση του αντιπαραδείγματος"
      http://www.rednotebook.gr/details.php?id=6437

      Αυτοί είναι. Να τους χαίρεται το χαζοχαρούμενο εξωκοινοβούλιο που τους έκανε τόσες πλάτες τόσο καιρό.

      Διαγραφή
    2. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ! Το ΦΒ στις 23 Ιουλιου είχε στα Συριζαικά σάιτ αναρτήσεις από το συνταγμα περσι - εμεις είμαστε το κίνημα - και επαναστατικά φιλμάκια για τους ισπανούς ανθρακωρύχους...φοβισμένα πουλημένα τομάρια, ξεπουλημένοι ρητορίσκοι προδότες της χώρας και του εργατικού κινήματος. Δεν θέλω ουτε να τους βλέπω ούτε να τους ακούω. Ψεύτες και αχρείοι εκμεταλλευτές των φτωχών! Αισχος και αηδία. Η ιστορία τους έχει καταγράψει οχι σαν ανέκδοτο της αριστεράς αλλά σαν συνειδητούς ταξικούς εχθρούς. ΤΕΛΟΣ!

      Διαγραφή
    3. "επαναστατικά φιλμάκια για τους ισπανούς ανθρακωρύχους."

      Τι ρόμπες ξεκούμπωτες Παναγία μου...

      Διαγραφή
  2. Ο Μαρξ σας πέφτει πολύς! Παρτε τον Ντεμπόρ μηπως ξεστραβωθείτε! Εσείς είστε ελεεινοι η κοινωνία του αριστερού θεάματος! Το κεφάλαιο αυτοπροσώπως αλλοτριωμένα τέρατα του συστήματος!

    Μην ξαναμιλήσετε για αγώνες! Τραβάτε εκεί που είναι οι ψευδείς εικόνες του αριστερισμού σας, του ναρκισσισμού σας, των υπερατλαντικών επαφών σας, της ευρωκοινότητας που σας θρεφει! Ελεεινοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εισήγηση που υπερψηφίστηκε στη ΓΣ. Αξίζει ανάγνωσης: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/07/28-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη μία η υποταγή, η σαπίλα, ο βάλτος, το γλείψιμο, το πισωγύρισμα. Από την άλλη η υπερηφάνια, το καύσιμο για να κινείται ο τροχός της ιστορίας προς τα μπροστά, προς την απελευθέρωση συνολικά της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι θυμός, ούτε απογοήτευση, μόνο πείσμα. Πείσμα γιατί δεν μπορεί, δεν πάει άλλο. Αξίζει να διαβαστεί από όλους η εισήγηση του Σωματείου στην Γενική Συνέλευση. Αποτελεί παρακαταθήκη.
    Από την αρχή ο αγώνας ήταν άνισος, δύσκολος. Κρατήθηκε για 9 μήνες λόγω της αυταπάρνησης των λίγων. Των γραφικών. Των απολιθωμάτων. Αυτών που ξέχασαν να πεθάνουν.
    Οι άλλοι, οι γνωστοί τζάμπα μάγκες που ακουστά την είχαν την πύλη της χαλυβουργίας (πλην ελάχιστον περιπτώσεων) μάλλον βολεύονται με την εξέλιξη. Για κάποιους, όχι πολλούς θα είναι εξιλέωση για τις τύψεις που μάλλον έχουν. Για τους περισσότερους, ήδη θεωρούν ότι παίρνουν την ρεβάνς. Τα πιο κάτω ένα μικρό δείγμα των πιο ήπιων αντιδράσεων γνωστών Συριζαίων στο διαδύκτιο.
     Τέτοιους αγώνες ή τους πας μέχρι το τέλος ή καλύτερα μην τους αρχίσεις καθόλου, σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για μεγάλο πισωγύρισμα, κάνουν τους εργοδότες να κουνάνε το δάκτυλο απειλητικά σε όποιον άλλο πάει να σηκώσει κεφάλι
     Δεν τον ανοίξαν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ, να πάρει άλλο χαρακτήρα! Ασε! Ας μη μιλήσω καλύτερα..............
     Υπήρξε πρόταση επαναπρόσληψης μέρους των απολυμένων, και δεν την δέχτηκε το σωματείο! Καλό ή κακό, δεν ξέρω, και δεν το κρίνω! Όπως επίσης δεν ξέρω αν επαναπροσλαμβάνεται κανείς!
    Κάποιοι χαιρέκακα, πλην καμουφλαρισμένα, αναλύσουν την στρατηγική, την τακτική και πάει λέγοντας… Οι ποιο μάγκες λένε ότι κιότεψε το ΠΑΜΕ από την παρουσία του ΜΑΤ. Που είσαστε ρε να μπείτε μπροστά;;;;;;
    Η ουσία παραμένει. Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν τον ανοίξαν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ, να πάρει άλλο χαρακτήρα! Ασε! Ας μη μιλήσω καλύτερα..............

    Είναι γεγονός. Δεν βγήκε ο Σιφωνιός με το μαγιό να αλειβεται λάδια από καμμιά ταράτσα, ούτε φωτογραφήθηκε σε εκατό έντυπα ως νέος γιάπις με λακόστ, ούτε μίλησε τη γλώσσα των αστών, ούτε είχε δέκα συνεργεία δημοσιογράφων να φτιάχνουν ολη μέρα φιλμάκια, να μεταφράζουν κείμενα, και να στείνουν το "κίνημα", ούτε είχε αντιπρυτάνεις, πρυτάνεις, προέδρους σχολών, καθηγητάδες να σπρώχνουν τον αγώνα του...πως να ξανοιχτείς με τέτοια δεδομένα στην "αριστερά"...

    Με τέτοια δεδομένα μόνο η "αριστερά" μπορει να ξανοιχτεί εκεί ακριβώς που ανήκει. Στην αστική τάξη που υπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν τον ανοίξαν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ, να πάρει άλλο χαρακτήρα! Ασε! Ας μη μιλήσω καλύτερα.............. "

    Τον άνοιξαν, αλλά η "αριστερά" περί ης ο λόγος τα 'χε ανοίξει για άλλους στο μεταξύ...και ξέχασε να εμφανιστεί. Αλλά εντάξει, δεν έχουμε παράπονο, συμμετείχε στην απεργοσπασία στο Βόλο και στην υπονόμευση της απεργίας από τις σελίδες της Αυγής και από τα πώς τα λένε, τα "ανεξάρτητα αριστερά ιστολόγια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να κάναμε ένα αντιφασιστικό μέτωπο με τους δεύτερους τη τάξει θαυμαστές του Μιχαλολιάκου;

      " "ο αρχηγός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ανοίγει σκοτεινούς εκλογικούς διαδρόμους: "...είναι αποδεκτός από το 4% των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ, το 16% του ΣΥΡΙΖΑ, το 15% της ΝΔ, το 12% του ΠΑΣΟΚ, του 31% των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του 5% του ΚΚΕ". http://www.alterthess.gr/content/vprc-proto-komma-o-syriza-katarreei-i-trikommatiki

      Καλά, μιλά για και γκαμώ τις ριζοσπαστικές αριστερές τώρα...

      Διαγραφή
    2. ζηλευεις που το κκε δεν πηρε 27%

      φταίει η αλεκα στο λέω...αν του έλεγε ναι του αλεξης για συγκυβερνηση οι πασοκοι θα μενανε στην Κατσέλη και όπου αλλου ήθελαν, και το συριζα θα επαιρνε 10% όχι 27%...και μετα ας του ελεγε: σόρυ αλεξης αλλά η συνιστωσα που έχω μέσα μου, μου λεει πως εκανα λάθος και μπάι...

      να κάνουμε και αντιφα γιατί όχι;...είναι μεγάλο πράγμα ο αντιφασισμός αμα θέλει και η Μέρκελ!

      Διαγραφή
    3. Κατσε να δεις που η Μερκελ θα τους δειξει την πορτα για την εξουσία και θα μας ξαναλενε για τον αέρα του Ολάντ...θεέ μου...πάλι καλά που δεν έχασα ούτε μισό λεπτό με δαύτους..πιο καλή η μοναξιά...:)

      Διαγραφή
  8. Δεν υπήρξε ποτέ πλάνο για καμία "αριστερή κυβέρνηση" και μπαρμπούτσαλα για να δεχτεί το ΚΚΕ οτιδήποτε. Για να χάψεις τέτοια μπαλαφάρα από ένα κόμμα που όταν το "πρότεινε" αυτό ερχόταν από το αστρονομικό ποσοστό του 4.5% πρέπει να είσαι τουλάχιστον θαυμαστής του Ζίζεκ, μην πω κάτι νοητικά χαμηλότερο.

    Η ιδέα της "φιλικής επίθεσης" με στόχο υφαρπαγή ψήφων από το ΚΚΕ είναι trademark Πασοκιά, τόσο trademark όσο τα σεξιστικά σχόλια του Προέδρου του Σύριζα που σου είπα δημόσια ότι βρωμάει ΠΑΣΟΚ από χιλιόμετρα και αποδείχθηκε πρόσφατος πρώην πρόεδρος...του ΠΑΣΟΚ.

    Η μεγάλη αστική π...να που λέγεται Βήμα τους κάρφωσε για το θέμα σε ανύποπτο χρόνο:

    "Με δεδομένη την καθαρή θέση του περί του αδιεξόδου της πορείας εντός ΟΝΕ και ΕΕ, ο κ. Λαφαζάνης έχει κατορθώσει να επηρεάσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την επιμονή στο καθοριστικής σημασίας, όπως αποδείχθηκε, «πολιτικό τρικ» της συμπαράταξης των δυνάμεων της Αριστεράς."
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/07/blog-post_2584.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπα...το Βημα γιατί χτυπά Λαφαζάνη; ύποπτο μου φαίνεται...και ο εμετικός ΕΟΣ τον Λαφαζάνη δεν χτυπά;

      και...γιατί είσαι τόσο δυσπιστος Αντώνη; μέχρι και πρωθυπουργία στην αλεκα έδωσε ο αλέξης που κρυβόταν πίσω από τις λέξεις..

      Διαγραφή
    2. Και για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος, να μην πάρω ξανά κανενα σχόλιο "γιατί δεν του τα λες από το τηλέφωνο"...μετά το άρθρο που διάβασα σήμερα στο Sarajevo και που θα μεταφέρω εδώ ακόμα κι αν μου πάρει τρία μερόνυχτα να το αντιγράψω...πρέπει πια Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!

      Διαγραφή
    3. Έλα μου ντε, γιατί είμαι δύσπιστος; Γιατί να μην πιστεύω στην ειλικρίνεια ενός κόμματος με σύνθεση αυτοδηλωμένους Χριστιανοδημοκράτες, φιλελεύθερους, αντιεξουσιαστές και εθνικιστές που δηλώνει κομμουνιστικό αλλά όχι κομμουνιστικό, αλλά όχι όχι κομμουνιστικό, αλλά ψηφίζει και Μιχαλολιάκο για αρχηγό και έχει για εκπρόσωπο στην Κύπρο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

      Επειδή είμαι κακός, πολύ κακός άνθρωπος, φαντάζομαι, και δεν πιστεύω αυτούς τους καλούς ανθρώπους για απολύτως τίποτα.

      Όσο για Λαφαζάνη και ΕΟΣ, ο Λαφα παίζει εσωτερικό παιχνίδι με το αντιευρώ επιχείρημα και ο από ΚΥΠ και πάνω ΕΟΣ έχει θορυβηθεί τα μάλα γιατί του σφυρίζουν ότι τα νέα μέλι [sic] ντεν τέλουν ευρωζώνη όπως οι καλοί διεθνιστές επαναστάτες.

      Διαγραφή
    4. ποιά είναι τα νέα μέλη; και τι μέλη είναι; ποιού σώματος; ή να το πω πιο αρτηριοσκληρωμένα. ποιού κεφαλαιοκρατικού σώματος;

      Διαγραφή
    5. Ο Λάφα, απ' την άλλη, βγήκε λαύρος υπέρ της Χαλυβουργίας, αλλά άμα είδατε εσείς κανένα ΑΡ στα συλλαλητήρια και τις πορείες των περασμένων ημερών, είδα κι εγώ. Και σήμερα ασκεί κριτική στους Χαλυβουργούς για την αναστολή της απεργίας: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8897:xalyvourgia-anastolh&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

      Στο οποίο η ΚΥΠ απαντάει παίρνοντας το μέρος...του ΚΚΕ, που τόοοοσο αγαπά.

      Μια εξαιρετική παρέα ανθρώπων, θα τους καλέσω στο γάμο μου να φαν κουφέτα.

      Διαγραφή
    6. Δεν είδα το άρθρο ουτε κανένα άλλο άρθρο...μετά την ανακοίνωση για αναστολή της απεργίας αρνήθηκα να δω το οτιδήποτε...και μάλλον πολύ καλά έκανα...

      γιατί δεν είδες κανένα της ΑΡ...δεν ξέρω...γιατί αραγε; αρχισε να λειτουργει μήπως ο δημοκρατικος συγκεντωρισμος της υπευθυνης αντιπολίτευσης και έπεσε καμια απαγόρευση; είναι βλάκας ο Λαφαζάνης και κάνει φασαρία για το τίποτε; βρίσκεται στο παρά πεντε να τα βροντήξει και να φύγει;...τί να υποθεσει κανείς;...

      το αποτελεσμα είναι πως η ανακοινωση του Δ.Σ των Απεργών είναι άψογη, ταξικότατη και σίγουρα αυτός ο αγώνας δεν θα παει χαμένος...

      δεν ξέρω βεβαια αν θα γίνει αφορμή για να τσακίσουν οτιδηποτε ριζοσπαστικό κινείται ακόμα εκτός κκε...

      Διαγραφή
  9. Τα νέα μέλι είναι αυτά που κουβαλήθηκαν με τους εργατοπατέρες και τις παλαιές π...νες του ΠΑΣΟΚ, διάφορες αριστεροπατριωτικές ή σκέτες πατριωτικές καταστάσεις, πρώην απολίτικοι που αλιεύθηκαν στις πλατείες, κλπ. Ρίξε μια ματιά στο ποιοι εκλέχθηκαν πχ στο Υπόλοιπο Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Πάντζας, Νάσος Αθανασίου. Στο πολιτικό τους παρελθόν εννοώ.

    Είναι ένα καλό δείγμα για να καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τί; τα νέα μέλι θέλουν έξοδο από το ευρώ; αποκλείεται! αυτοί θέλουν να φάνε το σαμαρά, άμ βγουν από το ευρώ θα έρθει η κακιά ΧΑ και θα πάνε όλοι αυτοί στη κακιά ΧΑ γιατί η κακιά ΧΑ θα απαγορευσει και το συριζα και τις ροζες και τα κόκκινα και τον κάθε καημένο που εκτέθηκε ως αντικαπιταλιστής ευρωπαιστής.

      Διαγραφή
  10. Άσχετο: αν βγει η ελλαδα απο το ευρω, πόσο τις εκατό του συριζα θεωρείς πως θα πάει στη δεξιά ή στην άκρα δεξιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πιο κάτω κάρτα μας δείχνει μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΣΥΡΙΖΑ την 17 Ιουνίου: http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/06/metakiniseis-pros-syriza-533x400.jpg

    7.8% από Χ.Α ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    16.4% από ΑΝΕξΕΛ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    3.8% από ΝΔ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    9.7% από ΛΑΟΣ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    10.3% από Δράση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

    Ε, να μην την κάνει προς άκρα δεξιά ένα δεκαράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το υπολοιπο 17 θα πάει για χάρη των ιδεών στα ξερονήσια να υποθέσω;

      μπηκαμε κι εμεις τώρα στο ΔΝΤ...δύσκολο να ρθουν εδώ για το νεο συριζα...


      αν μείνει ένα 3% στην αριστερά και πολύ είναι.

      ωραία. κι εκει φασισμός κι εδώ φασισμός. πως μ αρεσει αυτός ο νέος αέρας.

      Διαγραφή
    2. Και το υπολοιπο 17 θα πάει για χάρη των ιδεών στα ξερονήσια να υποθέσω;


      E, όχι ακριβώς. Κανα εφταράκι στο ΠΑΣΟΚ, κανα δυάρι-τριάρι στο ΚΚΕ, και το υπόλοιπο εφτά κάτι θα βρει να κάνει με τα αντιπαραδείγματα του νέου υποκειμένου στο μεθυσμένο καράβι των μεταβατικών σταδίων της σοσιαλιστικής αντιεξουσιαστικής δημοκρατικής διαδικασίας του πλήθους.

      Διαγραφή
  12. τα αντιπαραδείγματα του νέου υποκειμένου στο μεθυσμένο καράβι των μεταβατικών σταδίων της σοσιαλιστικής αντιεξουσιαστικής δημοκρατικής διαδικασίας του πλήθους.

    :))

    κάποια μέρα, οταν η Κύπρος θα γίνει Κούβα αυτά θα τα διδάσκουμε στο δημοτικό ως γλωσσοδέτες και ως φολκόρ της προϊστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να παίζετε Χάρυ Κλυν/Κύρκο:

    "Εσείς, καλοσυνάτες νοικοκυρές, τίμιοι δεξιοί πατριώτες, αριστεροί δωσίλογοι, παραπλανημένοι βασανιστές, εξαγνισμένοι ταγματασφαλίτες, μετανιωμένοι καταδότες, χοντρέμποροι, επιπλοποιοί! Εσύ αγρότη, εσύ φοιτητή, εσύ συγγραφέα, εσύ συναγωνιστή ομοφυλόφιλε, εσύ θαρραλέε τραβεστί, μικροπωλητή, γύφτε! Εσύ Πόντιε πατριώτη, τιμωρημένε διαιτητή, σύντροφε βιομήχανε..."

    Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι την "ηγεμονία" α λα ελληνικά την εφαρμόζουν απ' τον Γκράμσι. Πίπες. Προϊόν της πνευματικής συνεργασίας του Χάρυ Κλυν και του Λεωνίδα Κύρκου είναι η "ηγεμονία" α λα ελληνικά.

    Αλλά μην το πεις παραέξω αυτό, αυτά είναι σεχταριστικά σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι άδικος. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο σχολείο. Αν δεν ήταν η ελληνική κρίση ως αφορμή για να τα δω όλα, δεν ξέρω πως θα εβγαζα την προεκλογική τώρα σε μας για τις Προεδρικές...

      μεταφέρω σχολιο ΔΗΚΟϊκού στο ΦΒ προς βουλευτίνα του ΔΗΚΟ

      : πως μπορείτε κ.τάδε μου να σπρωχνετε το κόμμα μας προς τον αρχιπροδότη του ΝΑΙ Ν.Αναστασιάδη, τί θά λέει ο μακαρίτης ο Τάσσος από τον τάφο του κ.λ.π κ.λ.π

      πότε να υπολογισω ότι θα πάρουν χαμπάρι ότι μπηκαμε στο ΔΝΤ; τέλος του 2013 περίπου; :)

      Διαγραφή
    2. μέχρι τον Φεβράρη του 2013 εμείς εδώ θα μιλάμε για το σχέδιο ΑΝΑΝ για να ξέρεις...χαχαχαχα...

      Διαγραφή
    3. 300% και βάλε τις εκατό του ΑΕΠ θα είναι το χρέος...όοοοχι....θα μιλήσουμε για το αν το δηκο πρεπει να ψηφίσει Νικο ή Λιλλήκα! το ότι ως το τέλος του 2015 δεν θα μείνει μισός κάτοικος εδώ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!

      δεν θα κανουμε οτι κανουν οι ελληνες! σόρυ κιόλας! εδώ έχουμε το δικό μας τρόπο! χαχαχαχα...

      Διαγραφή
    4. "πότε να υπολογισω ότι θα πάρουν χαμπάρι ότι μπηκαμε στο ΔΝΤ; τέλος του 2013 περίπου; :)"

      Exclusive story:

      Στη Θεσ/νίκη είχα έναν γνωστό. Οικογένεια σοσιαλιστών. Στο σπίτι, το αναγνωστικό υλικό ήταν βιβλία για την εθνική αντίσταση, Μαρξ, Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και Εκόνομιστ. Το δόγμα ήταν ΠΑΣΟΚ σουηδικού τύπου, Ούλαφ Πάλμε, συνεργατικές, κλπ. Ο τύπος είχε κάνει MBA στις Βρυξέλλες, είχε μπει σε ερευνητικό καλοπληρωμένο δύο χρόνια στη Βιέννη όταν ο υποφαινόμενος ψωμολύσσαγε, και ήδη από τις αρχές του 2000 έβαζε τα λεφτά που έβγαζε από εργασία κατ' οίκον σχεδιάζοντας λογισμικά για επιχειρήσεις στην Ελβετία. Είχε προηγηθεί απόφαση κλεισίματος του συνεργατικού, πανελλαδικής κλίμακας σούπερ-μάρκετ που διήυθυνε ο σοσιαλιστής πατέρας του, ο οποίος είχε αρκετές μηνύσεις από απλήρωτους εργαζόμενους και απεσύρθη στην σοσιαλιστική μοναξιά του εξοχικού του.

      Εσύ λες να πήρε ο γνωστός χαμπάρι ότι μπήκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ;

      Διαγραφή
    5. οπωσδήποτε. εγώ σου λέω ότι εκτιμησε πολύ τελευταία και την ποίηση εκτός από τον συνεργατισμό. επειδή η ελλάδα είναι μια ΙΔΕΑ.

      και η Κύπρος είναι μια ΙΔΕΑ. που σε πέντε χρόνια θα θυμομαστε από μακρυά σαν μετανάστες.

      Διαγραφή
    6. "η ελλάδα είναι μια ΙΔΕΑ."

      Βεβαίως και είναι μια ΙΔΕΑ η Ελλάδα! Μη σου πω κι ένας ΙΔΕΑ!

      Ο φερόμενος με τον επίσημο τίτλο Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών, (γνωστότερος εκ των αρχικών ως ΙΔΕΑ), ήταν μία μυστική παραστρατιωτική συνωμοτική οργάνωση εθνικοφρόνων αντικομμουνιστών αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, η οποία αναμίχθηκε στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ειδικότερα μετά την απελευθέρωση και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, με σκοπό την αντιμετώπιση "τυχόν επαπειλούμενου κομουνιστικού κινδύνου

      [...] Ο ΙΔΕΑ ήταν οργανωμένος κατά το φασιστικό πρότυπο και τα όργανά του ονομάζονταν «δέσμες».
      http://el.wikipedia.org/wiki/Ιερός_Δεσμός_Ελλήνων_Αξιωματικών

      Διαγραφή
    7. ε εντάξει...θα πάρουμε μια απο τις δύο ΙΔΕΕΣ. ή την ΙΔΕΑ που επιθυμούν οι πολλοί της αριστεράς για μια αστική δημοκρατία ισότιμη σε μια παραμυθένια ευρώπη, όπου η δουλειά μας θα είναι να διαβάζουμε τον πιτσιρίκο που είναι χαρούμενο παιδί και να κάνουμε πολλά ταξίδια σε χώρες όπου θα υπάρχουν μόνο μουσεία, γκαλερί και βιβλιοθήκες [τους δουλους θα τους εχουν τακτοποιήσει στα υπόγεια να μην χαλά η θέα ] ή

      την ΙΔΕΑ του Φασισμού

      η τρίτη επιλογή είναι να είμαστε απολυτως συνειδητοί και ήσυχοι με τη συνειδησή μας που δεν θα πεθάνουμε σαν πανιβλακες είτε για τη μια ΙΔΕΑ είτε για την ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ.

      πάλι καλή ζωή θα κάνουμε.

      Διαγραφή
  14. Ξέχασα να προσθέσω ότι ο γνωστός είχε διορισθεί αξιοκρατικά διευθυντής στο τοπικό υποκατάστημα του εν λόγω σ/μ απ' τον μπαμπά του, ένα εξάμηνο πριν το προαποφασισμένο λουκέτο που κόστισε εκατομμύρια σε διάφορα κορόιδα που πίστεψαν στον συνεργατισμό και είχαν βάλει τις οικονομίες τους σε μετοχές των λαμόγιων με τα βιβλία για την εθνική αντίσταση και τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι...όλοι πατριώτες είμαστε..κι εμείς εδώ τώρα συζητάμε για το μαρί, τις προεδρικές, το αναν...τετοια πραγματα, σημαντικά πάρα πολύ για ενα λαό που γίνεται επισημα δούλος τουλάχιστον για τα επομενα 250 χρόνια.

      αααλλά! με δημοκρατικό διάλογο, μια μέρα να το ξέρεις πως θα νικήσουμε στις εκλογές ξανά και η ευρώπη θα γίνει η εστία των λαών και του ανθρωπινου δημοκρατικού σοσιαλισμού...περίπου σε 250 χρόνια..μην νομίσεις ότι μιλάμε για τη δευτέρα παρουσία...για κάτι ρεαλιστικο σου μιλάω τώρα.

      Διαγραφή
  15. Ο αγώνας των μεταλλουργών ήταν κάτι παραπάνω από ηρωικός και το κείμενο για την αναστολή της απεργίας συγκινητικό. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως η έκβαση αυτού του αγώνα με όλες τις διαστάσεις που πήρε είναι άλλη μια συνταρακτική ήττα του εργατικού κινήματος με τεράστιες αρνητικές διαστάσεις. Αυτό είναι το οδυνηρό και αυτό είνα που θα πρέπει να απασχολεί οποιονδήποτε νοιάζεται για αυτό το κίνημα.

    Στο τέλος της μέρας μπορεί όντως και γι αυτή την ήττα να φταίει ο συριζα (αν και ακούγεται πλέον ως ανέκδοτο), αλλά αυτό πολύ λίγο ενδιαφέρει τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον ανασφάλιστο εργάτη που δέχεται πλέον να δουλέψει με σκυμμένο το κεφάλι για ψίχουλα. Αυτός που διαβάζει τα σχόλια εδώ μέσα, δεν αναγνωρίζει τίποτα περισσότερο από μια εσωστρεφή, χολιασμένη αριστερά που τρώγεται με τα ρούχα της την ώρα που το μαχαίρι του χασάπη ροκανίζει το σβέρκο του. Και δεν μπορεί να προκαλεί σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι ο εργαζόμενος γυρίζει, σε αυτή την αριστερά, το κεφάλι...

    Δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Δαίμων, καλωσόρισες.

    Υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα εδωπέρα.

    Το κείμενο το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Σημαίνει πολλά. Ίσως και να σημαίνει πράγματα που ακόμη εμείς δεν έχουμε στα υπόψιν.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τη γενική του στάση απέναντι στα συνδικαλιστικά θέματα. Προχθες ξέσπασε παλι σκανδαλο γιατι πήγαν και πλαστογραφησαν αιτήσεις εγγραφής σε σωματείο όπου ήδη ειχε διεξαχθεί με επιτυχία μια απεργία...καθαρή κινηση δλδ διαβρωσης ενος σωματειου...

    Δεν ξερω αν πρεπει να θεωρηθεί ήττα η αναστολή. Μπορει να ειναι και μια σοφή κινηση ενοψει του γεγονοτος πως αυτοί οι ανθρωποι βραζουν μες το κατακαλοκαιρο εκει, μόνοι τους ουσιαστικά και ενω εχουν δεχθεί από παντου πολεμο τους τελευταιους 9 μηνες. Απο τη δεξια, απο τους α/α, από το πασοκ. από το συριζα, από τη δημαρ και παει λεγοντας...

    Μπορει να δουμε άλλα πραγματα το σεπτέμβρη...

    Το ουσιαστικό είναι πως χωρίς εργατικό αγώνα δεν υπαρχει καμμια ελπίδα ουτε στην ελλαδα ουτε στην κύπρο...τελούμε υπο καθεστώς κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής. Δεν θεωρώ πως αυτό ειναι διαπραγματευσιμο με ορους που αποκλειουν τον εργατικό αγωνα...

    ...εξου και ο θυμος για το συριζα, και όχι ολο μην νομίζεις...αλλα γι αυτους που τάχα αντιπροσωπευουν την επαναστατική αριστερα.

    χρωστώ και ενα ευχαριστω που με υπερασπιστηκες στου Στροβ, αρα για τους λογους για τους οποιους ο κοσμος γυριζει σε αυτη την αριστερα το κεφάλι...εγω συστεινω ενα γερό ξεσκονισμα στον Ντεμπόρ...για να μην τρελαθουμε κιολας στο τελος γιατι αυτος ο κόσμος δεν επαναστατει επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να το ρίχνει κανείς σε θεωρίες περί "εσωστρεφούς και χολιασμένης αριστεράς" που δεν καταλαβαίνει τον "γκοσμάκη" (πέρσι στις πλατείες μια χαρά τον καταλάβαινε και εξωστρεφέστατη ήταν, αλλά αυτή είναι η ΑΛΛΗ αριστερά), είναι μια λύσις.

    Μια άλλη είναι να ρίξει κανα βλέφαρο στα περί των προϋποθέσεων και συνθηκών της εξάπλωσης της νέας ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, ΚΑΙ μέσα στα λεγόμενα "αριστερά" κόμματα: http://polsociology.blogspot.com/search/label/Ομιλία%3A%20Η%20%27κρυφή%20γοητεία%27%20της%20Άκρας%20Δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή