Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.8.11

Τράφικ Αριστερά


Καλή η φλυαρία, καλή η παπαρδολογία, καλά τα περί  «Φαλλοκεντρικού Λόγου των Κομμουνιστών», καλά τα δίπολα, καλή η γενική π@#τσολογία-σεξολογία, καλός ο Ζίζεκ, καλός κι ο Φουκωκαστοριάδης, καλή η κουλτουροτραφής μεταποίηση της Φιλοσοφίας σε...γαλλικό «παράρτημα» της Λογοτεχνίας , καλά τα υπαρξιακά-αντιστασιακά, καλές οι ιδιωτικοποιητικές μα άναρχες αυτοποιήσεις – εγώ κατά βάση θέλω το μαγαζάκι μου και να στρίβω, καλή η ψυχανάλυση για δεσποινίδες και γενικώς...καλό το Θεαματικό Ζειν. Εντάξει, είμαστε ωραίοι!!!

Η Αριστερά γενικώς κυκλοφορεί και η λέξη κλειδί, λέει, να προσέξω, δεν είναι το «Αριστερά» είναι το «κυκλοφορεί»!

Φάγαμε και τη Νικολακοπούλου – εργολάβος στιχουργικών οικοδομών αφρίζει ο Λευτέρης, που πήγαν οι λέξεις; - η Αριστερά Κυκλοφορεί κι Οπλοφορεί γιατί ποτέ να σ΄αποκτήσει δεν μπορεί!

Φουλ ΣΤΟΠ.

Διαβάζω στη βιογραφία της Έλλης Παππά, πως στα δέκα της ήθελε να βγει από το σχολείο και να πάει εκεί που πραγματικά ανήκε, δηλαδή στη φάμπρικα. Και την έσωσαν τα αδέλφια της Γιώργος και Διδώ γιατί την έπεισαν πως «αγράμματοι στον αγώνα υπάρχουν πολλοί, χρειάζονται μορφωμένοι άνθρωποι για να τον βοηθήσουν».

Διαβάζω δυό παραγράφους στη Λούξεμπουργκ για την «Εργατική Τάξη και τον Πόλεμο» και καθαρίζει ο τόπος.

Παλληκαρού, παλληκαρού, στις απαλάμες τ΄Ουρανού...

Ποιός καλός σύντροφος με γνώσεις στη Πολιτική Οικονομία θα κάνει το βήμα; Χρειαζόμαστε ένα βήμα δημόσιου διαλόγου να παίρνουμε αέρα από τη δυσωδία. Δεν είναι η ώρα της Αριστεράς για να ψαχτεί απ το κεφάλι και κάτω! Είναι η ώρα της επιστήμης, της έρευνας, της μάθησης, ο εμβολιασμός του εργαζομένου με δύναμη γνώσης. Η δράση, η ωραία κυρία του σύμπαντος της Ιστορίας που χωρίς αυτήν όλα χάνονται, όλες οι ευκαιρίες πάνε χαμένες, όλες οι συνειδήσεις μένουν ασύνειδες κι όλα τα συλλογικά θέλω ακινητοποιούνται χρειάζεται να πάρει φωτιά.

Φωτιά ιστορικού δικαίου. Δεν φτάνει το ένστικτο και η θέληση. Δεν φτάνει!

Χρειάζεται η δυσκολία να ξέρεις, η παραδοχή πως δεν ξέρουμε, η βεβαιότητα πως μπορούμε. Αυτή είναι η Αγία Τριάδα.

Η αστική οικονομική ιδεολογία, γιατί περί ιδεολογίας πρόκειται, είναι το κελί κάθε εργαζόμενου. Είναι κελί γιατί παράγει άγνοια και φόβο. Στερεί την άδεια εξόδου στον φυλακισμένο, τον περιφέρει στην αυλή, τον ταϊζει με ενοχές, τον κοιμίζει.

Αριστεροί και δεξιοί τρόφιμοι. Χωρίς όνειρα απόδρασης.

Δεν αρκούν τα συνθήματα. Τα συνθήματα είναι ξόρκια τίποτε άλλο. Ναι, την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι θα την πληρώσει ο πλούτος. Ας αρχίσουμε από το Γιατί; Γιατί να την πληρώσει ο πλούτος; Ο πλούτος φωνάζει πως θα μας σώσει αν την πληρώσουμε εμείς! Όταν ξέρουμε Γιατί να την πληρώσει ο πλούτος τότε θα πάμε ασφαλέστερα και στο Πως!

Δεν υπάρχει καλή ζωή μέσα στην άγνοια, και την ανόητη αυτοαναφορικότητα της Αριστεράς και της κυκλοφορίας της.

Αν θα υπάρξει συνοχή και συνέπεια στη δράση πρέπει η αριστερά, η ευρύτερη αριστερά, πρώτα να προσδιορίσει το ερωτηματολόγιό της.

Να ρωτήσει: Τί είμαι; Να πει: Είμαι εργατική τάξη!

Η εργατική τάξη, το σύνολο των εξαρτωμένων μελλο-βαρυποινιτών εργαζομένων  θα πρέπει να ενωθεί στη βάση αυτού.

 Αλλιώς η δυναμική και η καθοριστικότητα της δράσης πάνω στο αποτέλεσμα θα χαθεί και ο φυλακισμένος, εμείς, θα μείνει ξανά με το συσσίτιο του φυλακισμένου. Ή σε ένα τηλεπαράθυρο να χάσκει. Ή σε μια φυλλάδα να πολεμά με ανεμόμυλους..

Η γνώση είναι  αλληλεγγύη και  δύναμη. Όχι μόνο διάλογο με τη δεξιά. Διάλογο και με το μέλλον. Να γίνουμε αυτό που είμαστε ήδη. Να μη μείνουμε σ αυτό που δε γίναμε.

8 σχόλια:

  1. Εφτά. Σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις.

    ΥΓ: Πρόσφατα διάβασα την αλληλογραφία της Έλλης Παππά με τον Μπελογιάννη, από τις φυλακές. Αν δεν το 'χεις διαβάσει, στο συστήνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι δεν το διάβασα. ναι,να το πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Disdaimona
    Έχεις δίκιο - τα είπαμε πολλές φορές: τώρα πρέπει κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία. έίναι στα σκαριά ένας τέτοιος φορέας διαλόγου μα σαφή θεωρητικό προσανατολισμό. Γιατί σκόρπια πράγματα κάνουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι βαρυποινίτες συνεχίζουν να αλληλοπροσβάλονται και να αλληλοεξευτελίζονται όποτε μπορούν και εμφορούνται απο ιδέες υποταγής..ουδέν νεώτερο απο το ταξικό μέτωπο...το βασίλειό μου αν η επιστήμη απο το σύμπαν ως τον μικρόκοσμο αν δώσει κάποια εξήγηση..επιστημονική..
    Η εργατική τάξη υπάρχει μόνο δι'εαυτή, αλλιώς είναι ένας χαλαρό σύνολο ατόμων ταλαίπωρων..
    το βασιλειό μου να μου δώσει η επιστήμη μια εξήγηση γιατί οι νοικοκυρούλες και οι νοικοκυρούληδες συνάδελφοί μου με βλέπουν σαν αλήτη που δεν έχω οικογένεια και παιδιά, που δεν κόβω τα μαλλιά..τόσο απλά
    το βασίλειο μου αν κάποιος δώσει εξηγήσεις επιστημονικές και όχι τις φουκωικές κ.α νεο-ντυριγκιανές κοινοτοπίες, συμφωνώ εν τέλει, αν και τα βλέπω αλλιώς φίλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο ναι τα είπαμε. Δώστε το πράσινο φώς! Τα ψέματα τέλειωσαν. Χρειαζόμαστε όλοι την αλληλοβοήθεια, τον συντονισμό, την κινητικότητα και να αντισταθούμε. Η δεξιά παίζει χοντρό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eriugena,

    είναι πολύ διαφορετικό το πλαισιο εκεί και εδώ. Εμείς πάμε για παναπεργία δημοσίου, εσείς ακούτε παναπεργία και...βρίζετε...κάποιοι βρίζουν...

    Μας σώζει η μη πολυ-διάσπαση της αριστεράς, μας σώζει πως δεν έχουμε φτύσει την ιδεα του συνδικαλισμού, μας σώζει η μαυρη μας η κατάρα, η ακρα δεξιά που δεν την ξεχνάμε ή ακόμη κι αν δεν μας σώσουν όλα αυτά, τουλάχιστον δεν έχουμε κάψει ακόμη τα χαρτιά μας. Όχι ακόμη.

    Έχω πλήρη επίγνωση για ποιο θέμα μιλάς. Χάθηκε πολύς χρόνος φίλε μου στις πλατείες. Πολύς χρόνος...και το ΚΚΕ πρέπει να δώσει μια ελπίδα ζωντανή. Όχι μονο υπόσχεση. Να πάρει όσο μπορεί το παιχνίδι στα χέρια του. Από τους άλλους τίποτα καλό δεν θα υπάρξει. Αυτή είναι η δική μου εντύπωση.

    Ξέρω το αίσθημα της απελπισίας. Το ξέρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να φανταστείς φίλη πως τώρα εντελώς τώρα καλώ τους συναδέλφους να κάνουν αυτό που τους κατηγορούν "λευκή απεργία", να κάνουν προπαγάνδα για την αισχρή διοίκηση και την αισχρή κυβέρνηση και αντι γι αυτό έχουν πέσει στη δουλειά και πάντα φροντίζουν να κάνουν αλληλουπονόμευση,ειδικά οι παλιοί--κάτι ελπιδοφόρο οι "νέοι" είναι πιο κακοδιάθετοι κάτι τους βρωμάει--οι "παλιοί"μόνο για τη σύνταξη τους νιάζονται και να προσβάλλουν..κάπου εκεί σταματάνε οι ταξικές αναλύσεις και αρχίζει η "παραψυχολογία" με τις γενιές κ.τ.λ όμως υπάρχουν βαθύτεροι φόβοι φόβος, υποταγή..και λές: εντάξει να φοβάσαι τη μπότα, εντάξει να φοβάσαι τη χούντα, αλλά το γιωργάκι μωρέ και την παρέα του; χάρτινο σκυλάκι..έλα όμως που όλα εξηγούνται: αν έχει όλη σου τη ζωή την έχεις περάσει στα σκατά, έστω σα χρυσομυγάκι βισματωμένο, τι άλλο παρά να φοβάσαι μπορείς; μη νομίζεις δε του ξέρετε καλά τους εδω "πάνω", τι έχει διεξαχθεί δεκαετίες..εκεί είστε κάπως πιο θαρραλέοι παρά το μικρό μέγεθος..σκόρπιες σκέψεις..τι θα μπορούσε να πεί η επιστήμη για την ακατανόητη φοβία ενός πληθυσμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η επιστήμη:) θα μπορούσε να πει πως η φοβία αυτού του πληθυσμού δεν είναι τόσο ακατανόητη...δεν έχει πλάτες αυτός ο πληθυσμός για να μη φοβάται,το 9 και το 10 και το 12% του ΚΚΕ δεν είναι πλάτες για να μη φοβάται κάποιος.

    Να εκμεταλλευθείτε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Όχι για αμεσοδημοκρατικές τσιριμονιες. Για ταξικό αγώνα.

    ακουσα κάτι ψιλές πως 3 του Σεπτέμβρη θα γίνει Γ.Σ στο σύνταγμα για δημιουργία κινήματος, δεν ξέρω αν αληθεύει.

    χωρίς συνεργασία με τα συνδικάτα, ποιά συνδικάτα δλδ, το ΠΑΜΕ, παπαλα!

    αλλιώς η μαμά πατρίδα, πολύ φοβάμαι πως θα περιμένει μια ευρύτερη αλλαγή στην περιοχή για να επιταχύνει σε ταξικές διαδικασίες. κι αυτό δεν θα γίνει πολύ συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή