Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.7.11

Η επόμενη μέρα μιας ενδεχόμενης και τόσο επιθυμητής παραίτησης του Προέδρου

1.       Ένας από όλους τους Κύπριους (Πρόεδρος) θα ξέρει πως δεν θα μπορούσε είτε μένοντας είτε φεύγοντας να διαγράψει από την πολιτική του καριέρα το συμβάν της 11.7.11. όπως διέγραψαν άλλοι Πρόεδροι άλλα συμβάντα από τη δική τους καριέρα. (οι απορίες της Μάγισσας )

                        
2.       Ένας στους τρεις Κύπριους θα εξακολουθήσει να δηλώνει/ψηφίζει Αριστερά η οποία δεν θα έχει "εξαϋλωθεί" και εξαφανιστεί ως δια μαγείας λόγω αυτής της παραίτησης.

3.       Ένας στους τρεις Κύπριους θα εξακολουθήσει να δηλώνει/ψηφίζει ΔΗΣΥ.

4.       Δύο στους τρεις Κύπριους θα εξακολουθήσουν να μην εμπιστεύονται τις Η.Π.Α και τους γεωπολιτικούς της στόχους. ( Λινοπάμπακος )

5.       Δύο στους τρεις Κύπριους  θα εξακολουθήσουν να μην εμπιστεύονται τις διαθέσεις του ΔΗΣΥ ως μελλοντικού κόμματος εξουσίας σε καιρό βαθύτατης οικονομικής κρίσης, καθώς και την «ανοιχτότητα» αυτού του κόμματος προς τις ευφάνταστες λύσεις  των ομοϊδεατών του στην οικονομία, που οδήγησαν στη χρεωκοπία σειρά ευρωπαϊκών κρατών.

6.       Δύο στους τρεις Κύπριους (τα κόμματα εκτός ΑΚΕΛ )θα αντιμετωπίσουν εγκαιρότερα τις ρήξεις που ακόμα κρύβονται κάτω από το αλαλάζων αντι –ακελικό πολιτικό χαλί.

7.       Ένας στους τρεις Κύπριους θα ξυπνήσει (  ΔΗΣΥ) όταν αποτύχει να αυξήσει δραματικά τα ποσοστά του αφού ο μάστρε-Γιαννάκης ήδη «διαρρέει» πως θέλει ο ίδιος την προεδρία της Δημοκρατίας. «Εγώ δεν δέχομαι», διαμηνύει υπογείως ο Γιαννάκης. 

8.       Ένας στους δύο Κύπριους θα καληνυχτίσει τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού που θα καταρρεύσουν. Καληνύχτα.

9.       Ένας στους δύο Κύπριους (το απορριπτικό μέτωπο) με δάδες του ΕΛΑΜ, θα γιορτάσει καίγοντας το σπίτι του πρώην Προέδρου στο Κελλάκι αυτή τη φορά, χωρίς να κλαίει η Στέλλα Μιχαήλ του ΡΙΚ καθώς θα αναμεταδίδει τα χειροκροτήματα.

10.   Τρεις στους τρεις  Κύπριους δεν θα ακούσουν ποτέ ξανά τον όρο Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

11.   Ένας στους τρεις Κύπριους θα δώσει τη μάχη της επιβίωσης  στους χώρους της εργασίας του με την ελπίδα ο ένας να γίνουν δύο.

12.   Δύο στους τρεις Κύπριους θα δώσουν την δική τους μάχη -  με το κρυμμένο φόβο τυλιγμένο στην ελληνική σημαία που δυστυχώς δεν τρώγεται ούτε σαν πέτρα -  να γίνουν λιγότεροι.

13.   Η Κύπρος θα εξακολουθήσει να έχει επίλεκτα μέλη στρατού που θα πεθαίνουν για την Ελλάδα σε κάποια στρατιωτική μονάδα,  ζητώντας για ακόμη μια φορά, όπως το κράτος της Κύπρου καεί σε ένα σκοτάδι  που δεν θα  οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος. (νεκατώματα)

14.   Ένας στους τρεις Κύπριους θα αγωνιστεί με λύσσα ενάντια στο νέο φασιστικό ρεύμα με ρόπαλα άγνωστης στους φασίστες ιδεολογικής «τεχνολογίας» μέχρι να θάψει και τον τελευταίο φασίστα!

10 σχόλια:

  1. ‎"Το ζητούμενο το οποίο δεν επιτεύχθηκε, σύμφωνα με ανεξάρτητους πολιτικούς αναλυτές, ήταν ένα: η ανάδειξη ισχυρής πολιτικής ηγεσίας, η οποία μπορεί και είναι ικανή να δημιουργήσει προοπτικές και ελπίδα".

    Από το facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ έντονο αυτό ως διάθεση, θα συμφωνήσω γιατί όλοι το νοιώσαμε.

    Από εκεί και πέρα, μιλώντας με φίλους, που δεν διακατέχονται από εμμονές και που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, έχω διαπιστώσει πως η αντι-ακελική μανία δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Ο κόσμος βρίσκεται μεν σε κατάσταση σοκ, αλλά αντιλαμβάνεται πως επίκειται μια οικονομική καταστροφή η οποία δεν αναχαιτείται με πανηγυρικούς στις πλατείες ή στις τηλεοράσεις.

    Αφορμή γι αυτή την αναρτηση ήταν συζητήσεις που είχα με συναγερμικούς, εδεκίτες και δηκοϊκούς φίλους. Ο κόσμος αγωνιά για την επιβίωση του και δεν αρκείται σε πολιτικαντισμούς.

    Δεν νομίζω πως μας παίρνει η επιλογή να πάμε με το ρεύμα του λαϊκισμού και της εκτόνωσης όπου κι αν ανήκουμε.Δυστυχώς δεν μας παίρνει να επιλέξουμε ούτε την ηττοπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dis,

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι το τραγικό συμβάν [με τους νεκρούς και νέους ήρωες που δημιούργησε – ρίξε μια ματιά στο όλο σκηνικό στις κηδείες] ενίσχυσε ή/και ανέδειξε τον υφέρποντα αντι-ΑΚΕΛισμό που υπάρχει στην κοινωνία μας, έβαλε την Αριστερά [τουλάχιστον προσωρινά στη γωνιά – και το συλλαλητήριο της 19ης του Ιούλη στο Προεδρικό για τες «μαύρες επετείους» να δείξει πόσο γρήγορα θα ανακάμψει γρήγορα η Αριστερά], πιστοποίησε ακόμα μια φορά την «πτωματοφαΐα», τον πολιτικαντισμό τζιαι την εξουσιομανία της [κυπριακής] Δεξιάς και έδειξε ότι το φρούτο “φιλελεύθερη Δεξιά” ΔΕΝ ευδοκιμεί στην Κύπρο. Όπως γράφει τζι’ ο Gregoris στο Blog του «Η συνύπαρξη τζιαι η συμπαράταξη φιλελευθέρων με την ακροδεξιά τζιαι στον δρόμο πλέον, με την συντηρητική, χριστιανική τζιαι εθνικιστική τάση να βάλλει τζιαι το πλαίσιο μάλιστα, εν ιδιαίτερα λυπηρή εξέλιξη. Εφανήκαν δυστυχώς τα όρια του προοδευτισμού της μερίδας τζείνης της δεξιάς που έδειξεν τουλάχιστον την περίοδο 2004-2009 ότι εμπορούσεν να αποτελέσει μια ελπίδα.»
    Ουδέν κακό αμιγές καλού! Με τες υγείες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάση των αποδεικτικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν από τον τύπο και όχι βάση των λεγόμενων του Βαρνάβα,της Κυριακίδου,του Πιτσιλλίδη,του Σαμψών και του κάθε ληγμένου πολιτικού,προκείπτουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες.Και δεν μας κυβερνούν,ούτε το ΕΛΑΜ,ούτε το ΚΕΑ,ούτε οι Αμερικανοί,ούτε φασίστες.Πως να το κάνουμε δηλαδή;Αυτά που λέω, δεν έχουν να κάνουν με όποιαδήποτε αντι Ακελική μανία, αλλά με τη πολύ σωστή σου παρατήρηση ότι «δεν μας παίρνει να επιλέξουμε ούτε την ηττοπάθεια.»

    Γιώργος Τιμοθέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο,

    να επιλέξουμε επίσης την ψυχραιμία. Κάθε τι που συμβαίνει πρέπει να εκτιμάται και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο.

    δεν έχω κανένα κίνητρο να ζητώ την αθώωση κανενός. είναι πολλές οι φορές που μίλησα κριτικά για την κυβέρνηση. αυτή τη φορά, κρίνω, πως το σκηνικό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για ακροβατισμούς.

    αναγνώρισα το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να αντιδράσει. εξάλλου, ως αριστερή που είμαι δεν έμαθα να προσδιορίζω την σκέψη μου με βάση την εξουσια. το ακελ ειναι ένα κόμμα το οποίο γεννήθηκε και υπάρχει εκτός προεδρικού έτσι κι αλλιώς.

    με ενδιαφέρει η Κύπρος. δεν εμπιστεύομαι τις προθέσεις της αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή. ειδικά αυτή τη στιγμή.

    όχι δεν μας διοικούν οι φασίστες. δεν μπορεί όμως να γίνεται αποδεκτή η ονείρωξη, πως αν πέσει ο Χριστόφιας, θα πέσει ο ουρανός να πλακώσει την αριστερά. ίσως αυτή η εντύπωση να είναι χρήσιμη για την αντιπολίτευση. δεν ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα.

    όσο για τις "πολιτικές" ευθύνες θα ήθελα να περιμένω μέχρι το τέλος της ερευνας για να αποφασίσω.

    δεν ζω σε ένα περίκλειστο ακελικό κόσμο. ζω σε ενα κόσμο με ανθρώπους από όλους τους χώρους. επέλεξα να μην απαντήσω στο λαϊκισμό. να συζητήσω ψύχραιμα και να φορτωθώ μέρος του δικαιολογημένου θυμού.

    ήθελα να πω, πως υπάρχει και επόμενη μέρα. και θα είμαστε όλοι εδώ. με κοινά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανευ,

    το κείμενο του Γρηγόρη το έβαλα λινκ όπως είδες. Πρέπει να σου πω, πως το συγκεκριμένο σημείο με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Συνήθως, από τις συζητήσεις στα μπλογκς, εγώ είμαι η ακραία. Ο Γρηγόρης εν ένας ψύχραιμος άνθρωπος.

    Με προβλημάτισε αυτό το σημείο ως προς το ότι έθεσε μιαν κατάσταση ως "τελειωμένη" κατάσταση.

    Ναι εν απογοητευτικό, ότι οι συνοιδοιπόροι μας στην επανένωση από το ΔΗΣΥ νοιώθουν άνετα να κινούνται σε μια πλατεία με τους φασίστες. Αυτό δείχνει πως έχουν ανοχές σε πράματα για τα οποία εμείς είμαστε απολύτως τίμιοι και ξεκάθαροι. Μοιραία αυτή η συνύπαρξη θα καταγραφεί από μας ως πολιτική βρωμιά...σόρυ που λέω με αυτό το τρόπο.

    Παρόλα αυτά, θέλω να κρατήσω μιαν πισινή προς την εξέλιξη της κατάστασης. Εξαιτίας της κρίσης η οποία έδειξε σε ευρωπαικό επίπεδο ότι έχει βαθύνει το χάσμα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς με εκφασιστικές τάσεις της δεύτερης. Θελω να πιστεύω ότι μια μερίδα δεξιών, θα βρεθεί μετέωρη στη μέση μιας επιλογής. Ότι δηλαδή η "προπαίδεια" του αντιεθνικισμού μέσα στο κίνημα της επανένωσης, θα φέρει μια μερίδα ανθρώπων της δεξιάς να αιωρούνται γιατί δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν με κανένα εκφασισμό.

    αλλα...η ευλοημένη η φαντασίωση της Ελλάδας...πολλά δυνατή φαντασίωση...

    εννε μόνο για τους φίλους μας της επανένωση που πρέπει να πούμε με τις υγείες μας...άρχισαν να εμφανίζονται και στην Κύπρο....επαναστατικές φαντασιώσεις που συγκλίνουν εξ αριστερών με τη σύγχιση...

    είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε τούτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νικος κατσουριδης ο αδικημενος απο τον προδοφκια15 Ιουλίου 2011 στις 2:54 μ.μ.

    ο λαος ξυπνησε.το ξενοδουλο τουρκικο καθεστως καταρρεει.λαε μην σκυβεις το κεφαλι μας λετε.τωρα αυτοι που δεν σκυβουν εγιναν φασιστες.το ξερουμε.θα φερετε μισθοφορους να μας σκοτωσουν.θα ξαπολυσετε τους κουκουλοφορους να σκοτωσουν τον λαο.ολα ομως θα αποτυχουν.ο λαος θα τσακισει τον κυβερνοφασισμο.το ποτηρι ξεχειλισε.ο δυναστης θα πεθανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ήσουν ότι πρέπει αντί για πασατέμπος όπως έτρωα παγωμένο καρπούζι ρε φίλε! πάλε έπρεπε να φτύνω τες κοκκόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή