Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.12.10

Κ.Καβάφης - Δ. Παπαδημητρίου


5 σχόλια:

 1. Και πόσο ακόμα πιο υπέροχο θα ήταν,αν χρειαζόμασταν πάντα, μόνο δύο λέξεις να μας καλύπτουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέρα! με συγκίνησες σήμερα πολύ. αν μου επιτρέπεις μια πρόταση, εγώ προτιμώ αυτή την εκτέλεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποδηλάτη, σ΄ευχαριστώ.
  Έλεγα χθες σ΄ενα δικό μου άνθρωπο, πως στόχος αυτού του μπλογκ είναι να υπηρετήσει το αντι-μπλοκκινγκ. Είσαι απ΄αυτούς που μου δίνουν με τα σχόλια τους την ικανοποίηση, πως ίσως και να τα καταφέρνω.


  Θέλω επίσης,να πω ευχαριστώ σε όσους επικοινωνησαν μαζί μου ιδιωτικά αντί άλλου δημόσιου σχολίου, για τις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκα. Εκτίμησα ιδιαίτερα την επιλογή τους να μιλήσουμε "εκτός αέρα", αφού δείχνει σε μένα ότι έγινε σαφές, πως είμαστε σοβαροί άνθρωποι,πως δεν προκαλούμε για να προκαλούμε και πως στόχος δεν είναι η παραγωγή εντυπώσεων αλλά η ανυποχώρητη επιλογή να είμαστε αυτό ακριβώς που είμαστε χωρίς εκπτώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή