Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.7.10

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

H Brave New Culture διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού από τις 4 μέχρι τις 8 Αυγούστου, στο χώρο του "Θέατρο Ένα" Λεμεσού (στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου).

Το σημαντικότερο ίσως κινηματογραφικό event της χρονιάς! Όσοι θα είστε στην πόλη, πραγματικά μην το χάσετε! Σημειωτέον πως το μπαράκι του "Θέατρο Ένα" θα μεταφερθεί στον εξωτερικό χώρο για όσους προτιμούν την κατ΄επιλογή  θέαση. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν:

Rip: A Remix Manifesto (πρόκειται για μια συναρπαστική ταινία για το πως η κουλτούρα οικοδομεί πάνω στην κουλτούρα στην ψηφιακή εποχή των mash-up media),Rabbit à la Berlin (μια μεταφορική ταινία για την άγνωστη ιστορία των άγριων κουνελιών που ζούσαν μεταξύ των Τειχών του Βερολίνου), Sounds of Insects (η απίστευτη ιστορία της ανακάλυψης από έναν κυνηγό του μουμιοποιημένου πτώματος ενός σαραντάχρονου άνδρα ο οποίος αυτοκτονήσε μέσω αυτοεπιβολής ασιτίας), The Shock Doctrine (το τελευταίο ντοκιμαντέρ του διάσημου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein), Murid (το πνευματικό ταξίδι του Κρις, γνωστού πια ως Αλλαχουντίν, στην Κύπρο και στο σπίτι και την πνευματική έδρα του Σεΐχη Ναζίμ),Last Train Home (μια ανθρώπινη ιστορία οικογενειακής διάσπασης με φόντο την σύγχρονη Κίνα, ασυμβίβαστη μέσα στη ραγδαία της βιομηχανική ανάπτυξη), Disco & Atomic War (η ιστορία ενός παράξενου είδους πολέμου πληροφοριών στον οποίο ένα απολυταρχικό καθεστώς έρχεται αντιμέτωπο πρόσωπο με πρόσωπο σε μια μάχη με τους ήρωες της ποπ κουλτούρας, και χάνει.), Iron Crows (μια ποιητική ταινία που παρουσιάζει την αθλιότητα που επικρατεί σε ένα κοιμητήριο πλοίων στην Μπακλατέζ και των δυσκολιών που οι εργαζόμενοι υπομένουν εκεί κάθε μέρα), The Cove (ένα εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ δράσης που παίρνει θέση υπέρ της ελευθερίας των δελφινιών στην πόλη Taiji στην Ιαπωνία), κ.α.

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο:
bravenewmedia.com.cy και στο filmfestival.com.cy

Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ΤΕΠΑΚ, την Media Desk Cyprus, τον Δήμο Λεμεσού και την Ολλανδική Πρεσβεία Κύπρου.


2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον!!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες δισδαιμόνα!!!!!!

    Το the shock doctrine της ναόμι κλαιν θα έιναι πολύ ενδιαφέρον και ενδεχομένως θα έρθω στην ωραία λεμεσό (αν δεν είμαι ήδη εκεί)να το δω

    The shock doctrine – People Speak – Τα αληθινά ταμπού της ιστορίας που πρέπει να ξεπεραστούν http://osr55.wordpress.com/2010/01/24/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κάθε χρόνο είναι πολύ καλό το φεστιβάλ αυτό.

    Επίσης, δεν μαζεύει δήθεν κόσμο και άσχετους,για καλή μας τύχη.

    Αν θα έρθεις,να ξέρεις πως γίνεται το αδιαχώρητο, οι όρθιοι είναι περισσότεροι από τους καθιστούς,οπόταν, ελάτε εγκαίρως.

    Και αξίζει η βόλτα κάθε μέρα, αν δεν θα μείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή