Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.11.14

Από τα σκατά στα απόσκατα εν μέσω "εορτασμών" για την Οκτωβριανή Επανάσταση


...στο Λονδίνο επίσης, μαζικές διαδηλώσεις με ομοιώματα του Πούτιν κατά του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού, ακούστηκε πως τα "αριστερά έντυπα" ξεπούλησαν στη διαδήλωση. Στο Χονγκ Κονγκ διαδηλώσεις με Αγγλικές Σημαίες κατά του Κινέζικου Ιμπεριαλισμού/Ολοκληρωτισμού, σε μας καμιά διαδήλωση πολεμάμε τον Ιμπεριαλισμό σε στρογγυλά τραπέζια. Επίσκεψη Σαμαρά, μετά τον ΥΠΕΞ του  Ισραήλ και όλοι μαζί οι "στρατηγικοί σύμμαχοι" ΗΠΑ-Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ-ΕΕ" θα διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των κολοσσών απόσκατων που κυκλοφορούν στην ΑΟΖ μας.

Δεν θέλω ου! Άμα μιλάει η πατριωτική γραμμή για την αξία της Οκτωβριανής Επανάστασης που μας δείχνει το δρόμο μέχρι και ο Λένιν οφείλει να το βουλώνει! Ενι ξέρουμεν εμείς σιορ, μα ενομίσετε εν μες τες θεωρίες που γίνεται η αντίσταση; Με τα σκατά ως τα απόσκατα, απέκτησαν λόγο και οι "γνωρίζοντες"..

Κάποια στιγμή δεν θα λυπηθώ κανέναν και θα ανατρέξω στην αρθρογραφία 2012. Το άρθρο αφιερωμένο στον Γ.Β - πρώην ιδεολογικό υπεύθυνο του ακελ λάρνακας, του οποίου την ύπαρξη έμαθα μολις προσφατα και μετά που του εδείξαν την πόρτα και σε κάθε άνθρωπο που του στερήθηκε ο λόγος αφού τον εποσφύξαν 30 χρόνια στους αγώνες. Καλή σταδιοδρομία στον βολικό αντικαταστάτη. Είναι και οι καιροί δύσκολοι για πολλά πολλά. Έχουμε και τα απόσκατα να προστατεύσουμε.


Ζήτω η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση!

Διαλύοντας τη Συρία: Πρώτα τα Τζιχαντικά σκατά, μετά τα αποικιοκρατικά απόσκατα της ενδόξου δημοκρατίας της Γαλλίας

Πανούκλα στα σπίτια και των δυο σας!
William Shakespeare, Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Μετά το Κομπανί, να σώσουμε το Χαλέπι
Λωράν Φαμπιούς, ΥΠΕΞ Γαλλίας

Έχοντας σταματηθεί τελευταία στιγμή στο Κομπανί, η τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή στον Αραβικό κόσμο ως Daesh — δε χρησιμοποιώ τον όρο "Ισλαμικό Κράτος", διότι η ομάδα δεν είναι ούτε πραγματικά Ισλαμική ούτε κράτος — στέλνει τους δολοφόνους της σε άλλα σημεία των Τουρκο-Συριακών συνόρων. Και στο τέλος του δρόμου βρίσκεται το Χαλέπι, το φρούριο της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης [της Συρίας].

Δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας και μέρος της αρχαίας κληρονομιάς της ανθρωπότητας, το Χαλέπι είναι το μαρτυρικό κέντρο της αντίστασης στον Σύριο δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ, όντας διαρκώς ο στόχος των βομβαρδισμών του από το 2012. Τώρα, το Χαλέπι έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στις βόμβες του καθεστώτος και τους αντεροβγάλτες του Daesh.

Η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί, και συνδέεται με τον έξω κόσμο μόνο με ένα και μόνο δρόμο προς την Τουρκία.Το καθεστώς επιδιώκει να καταστρέψει την αντίσταση με το κρύο και την πείνα. Ενώ 1 εκατομμύριο άνθρωποι έφυγαν και έγιναν μέρος της πλημμύρας των σύριων προσφύγων, 300.000 Χαλεπιανοί αντέχουν ακόμα, απειλούμενοι με τον ίδιο θάνατο και καταστροφή που το καθεστώς έσπειρε στην Χομς και στα προάστια της Δαμασκού.

Ο δικτάτορας προτιμάει να παραδόσει το Χαλέπι στις τρομοκρατικές θηριωδίες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να επιτρέψει στο Daesh να ευημερήσει στο ανατολικό άκρο του Χαλεπιού. Οι κάτοικοι του Χαλεπιού θα πληρώσουν κατόπιν την ήττα του Daesh στο Κομπάνι.

Στην πραγματικότητα, Daesh και Άσαντ [εννοούσε Daesh και Γαλλίαείναι οι δύο όψεις του ίδιου βαρβαρικού νομίσματος. Ο Άσαντ βασικά δημιούργησε αυτό το τέρας, αφού απελευθέρωσε τους Τζιχαντιστές που πυροδότησαν αυτό το τρομοκρατικό κίνημα. Ήταν μέρος της ύπουλης προσπάθειάς του να φανεί στα μάτια του κόσμου μοναδικό αντίβαρο ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία. Αλλά τα γεγονότα διαψεύδουν αυτή την θεατρική παράσταση. Πόσες φορές βομβάρδισε το καθεστώς του το Daesh, τη στιγμή που είναι τόσο πρόθυμο να επιτίθεται στον δικό του λαό; Προσπάθησε καν να σώσει απ' την καταστροφή το Κομπανί, ακόμα και τη στιγμή που το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, το PYD, πολέμησε στο πλευρό του σε άλλες περιοχές; Όχι, επέλεξε να μην κάνει τίποτε.

Αυτά τα δύο πρόσωπα της βαρβαρότητας έχουν κοινό στόχο: να καταστρέψουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση. Εξού και η επιλογή τους να στοχοποιήσουν τη βάση της, το Χαλέπι, το οποίο εκπροσωπεί την μοναδική πολιτική εναλακτική που μπορεί να κρατήσει ανοιχτή την προοπτική μιας ανοιχτής, πλουραλιστικής, δημοκρατικής Συρίας, της Συρίας που απορρίπτουν και το καθεστώς και το Daesh.

Το να εγκαταλείψουμε το Χαλέπι θα σήμαινε να καταδικάσουμε τη Συρία σε χρόνια βίας. Θα σήμαινε το θάνατο οποιουδήποτε πολιτικού μέλλοντος. Θα σήμαινε εξαγωγή του χάους της Συρίας στους ήδη ευάλωτους γείτονές της στο Ιράκ, το Λίβανο και την Ιορδανία [βασικός χρηματοδότης της ανατροπής του Άσαντ και ορκισμένος εχθρός της Συρίας]. Θα σήμαινε τη διάλυση της χώρας, ώστε αυτή να προσφερθεί στους όλο και πιο ακραίους πολεμάρχους. Και μην κάνετε το λάθος: ο Άσαντ, ένας από τους πολεμάρχους, δεν θα νικήσει αυτούς τους ανταγωνιστές, όπως δεν μπορεί να νικήσει σήμερα το Daesh.

Η εγκατάλειψη του Χαλεπιού θα ήταν καταδίκη 300.000 ανδρών, γυναικών και παιδιών σε μια τρομερή μοίρα: είτε μιας δολοφονικής πολιορκίας κάτω απ' τις βόμβες του καθεστώτος ή την τρομοκρατική βαρβαρότητα του Daesh.

Η Γαλλία δεν μπορεί να μείνει παθητική απέναντι στη διάλυση της Συρίας* ή την εγκατάλειψη των Χαλεπιανών στη μοίρα τους. Γι αυτό, μαζί με τους συμμάχους μας, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο Χαλέπι, με δύο ξεκάθαρους στόχους: να ενισχύσουμε την στήριξή μας στην μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση και να προστατέψουμε τον άμαχο πληθυσμό από το διπλό έγκλημα του καθεστώτος και του Daesh. Μετά το Κομπανί, πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι.

1 σχόλιο:

  1. Μικρόφωνα πλεον στις Νεες Δυνάμεις.
    Άτε και κανενας θκυο με την βούλα του καθαρόαιμου ακελικού, που ξερει και κανενα λενινιστικο τσιτάτο για κάλυψη. Να καταρτιστουν και τα νεα στελεχη και η νεα γενια στους διαδρομους τους Ευρωπαικους, στα προγράμματα, στες δουλειες. Να μπει μια σφραγίδα τελοσπαντων στο συνέδριο, να ερτει τζαι ο Τσιπρας τουντη φορα να καμει μιαν πανηγυρικη ομιλία μαζί με τον Τάκη, να ερτει τζαι το αδελφικο Ντι Λινκε.

    Εισηγούμαι και την μετονομασία σε ΕΚΕΛ - Ευρωπαικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού
    Και τους εορτασμούς για τα 6χρονια που δαμε τζαι να παει 2008-2014 και να προσθέτουμε κάθε χρόνο.

    Άδικος ο κόπος τόσο τζαιρον. Όταν μιλούν τα συμφέροντα τα μικροφωνα αφαιρουνται που τον λαουτζικο. Που τα λεγόμενα "δεκανικια" και τα λεγόμενα "εργαλεια" των εχθρων του κόμματος.

    Τί τους θελετε τους εχθρούς, αφου εν ουλλοι μέσα στον Δουρειο Ιππο εντός και εκτός.

    Εμεις καλα την ειχαμε έξω. Τζαι ναι, μαλλον εν εχουμε δικαιωμα να μιλούμε.
    Να ρωτήσουμε τζαι τζεινους που εμείναν μεσα να αγωνιστούν και δεν υπηρξαν "προδοτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή