Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.8.14

Εσείς μείνετε στην Ευρώπη, εγώ θέλω να μπούμε στους BRICS

Λέμε συνήθως πως το κλειδί για την επίλυση του κυπριακού είναι στην Τουρκία. Μάλλον λάθος. Το κλειδί μπορεί να ήταν στην Τουρκια κάποτε, τώρα είναι στις ΗΠΑ. Όχι τώρα, από καιρό.

Όπως έμαθα, από την εξαιρετική εκπομπή του Μιχάλη Μιχαήλ "Ιστορικές Διαδρομές" στην συζήτηση που έγινε με τον Αλέξη Αλέκου, κεντρικό ζήτημα στην ψυχροπολεμική πολιτική των ΗΠΑ ήταν από την δεκαετία του ΄50 αν κατάλαβα καλά, η Τουρκία και ο κίνδυνος να στραφεί στον "ανατολικό πόλο". Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καθιστούσε το μέλλον ολόκληρης της Μέσης Ανατολής δύσβατο για τα αμερικανικά συμφέροντα...Εξού και βάρβαρη καταστολή του κομμουνιστικού κινήματος της Τουρκίας.

Φανταστείτε δηλαδή, πως θα ήταν η περιοχή μας και πως θα ηταν το "κυπριακό ζήτημα" σήμερα αν τυχόν τους "ξέφευγε" η Τουρκία.
Φανταστείτε και ποιά θα ήταν η εγχώρια προπαγάνδα για το τί εστί "πατριωτισμός" σήμερα, και ποιοί από μας θα έβλεπαν την λύση και την συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους ως ανάθεμα...άκουσα οτι ο στροβολιώτης είναι υπερ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου; Εν επειδή η Τουρκία εν μες το ΝΑΤΟ, αφού θα μπούμε κι εμείς τί τους θέλουμε τους στρατούς τους δικούς μας. Έπρεπε να ήταν μέσα στους BRICS η Τουρκία να σου πω εγώ αν ηθέλαν κάποιοι λύση και αποστρατιωτικοποίηση...

Ίσιαλλα τζαι να μπουν!

Από την άλλη, μια από τις βασικές μου διαφωνίες με τους ντόπιους πατριώτες και "φιλορώσους" υποτίθεται, ήταν και θα είναι ο αντι-τουρκισμός τους. Ότι δεν βλέπουν την μεγάλη εικόνα, και ότι θεωρούν πως το σχήμα Κυπρος-Ελλάδα μπορεί οποτεδήποτε να εξυπηρετήσει τα δικά μας συμφέροντα και μάλιστα μακρυά από τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν γινεται να εισαι και αντιδυτικός και αντικομμουνιστης ελληναράς, αυτό ειναι το παράδοξο καποιων "πατριωτών"

Κύπρος-Τουρκία-Ελλάδα εντελώς οππορτουνιστικά θα έλεγα και καθόλου ορθόδοξα-κομμουνιστικά - να μπούμε στους BRICS να δούμε πόσα αππίθκια χωρεί ο πατριωτικός σάκκος σε όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου...


 υ.γ: H φωτογραφία παρατίθεται προς διάλυση οποιασδήποτε εντύπωσης πως εγώ ανήκω στις "ίσες αποστάσεις" για το Ουκρανικό. Δεν έχει άμεση σχέση με το κυπριακό, είχε και έχει όμως έμμεση σχέση και με το δικό μας μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου