Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.8.14

Καταργείται η Τρόικα, έρχεται 6ετές πλάνο μεταρρυθμίσεων

Φέρτε τους Τροϊκανούς πίσω! Διότι τί θα γίνουμε χωρίς Τροικανούς; Εναντίον ποιού θα ζητάμε αντιμνημονιακές αναπτυξιακές πολιτικές, αλλαγή κυβέρνησης κ.λ.π; Απαναγία μου! Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να μιλούμε εναντίον του καπιταλισμού δηλαδή; Φέρτε τους πίσω, φέρτε τους πίσω....ίντα πραμα ωραίο είναι η πραγματικότητα έννε; εσύ φορείς τις "κορώνες" της αντιμνημονιακής αντίστασης και εκείνη σου κατεβάζει τον πολιτικό διακόπτη...

Φτού! Τόσος κόπος, τόσο σάλιο για τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς τζαι πάλε εκατεβάσαν μας τα!!

Καλά να μας κάμουν! Νομίζετε θα περιπαίξετε το Κεφάλαιο όπως περιπαίζετε τον κόσμο...χα!


Μετά τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις Γιούνκερ και Σαμαρά για τις προσπάθειες και τη διάσωση της Ελλάδας το επόμενο επικοινωνιακό στοίχημα είναι η κατάργηση της Τρόικας από την κεντρική πολιτική σκηνή στην Ελλάδα. Σε δημοσίευμα του το Reuters σημειώνει χαρακτηριστικά πως το σχήμα με ΔΝΤ-ΕΕ που ως τώρα γνωρίζαμε δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστεί. Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την διάλυση της τρόικας που επιβλέπει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προκειμένου να επιτρέψει στην Αθήνα να ακολουθήσει το δικό της σχέδιο για την τόνωση της οικονομίας σε αντάλλαγμα για μια σταδιακή ανακούφιση χρέους, αναφέρουν στο Reuters Ευρωπαίου αξιωματούχοι.
Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πλάνο 6ετίας με το οποίο θα πρέπει να συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ως αντάλλαγμα αυτών (και εφόσον οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς) οι εταίροι θα προσφέρουν κάποια ελάφρυνση στο ελληνικό χρεός, δηλαδή με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και όχι με έξτρα κεφάλαια. 
Πέραν τούτου θα υπάρχει και μια γραμμή πίστωσηςπρος την χώρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η χρησιμοποίηση όμως αυτής της βοήθειας θα επαναφέρει πίσω στην Αθήνα τα αρμόδια στελέχη για νέους αυστηρούς ελέγχους, ενώ ουσιαστικά θα μιλάμε για μια νέα διάσωση. Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα οι έλεγχοι γίνονταν κάθε τρείς μήνες, ενώ με τα νέα δεδομένα η αναφορά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων θα είναι σε 6μηνιαία βάση.
Η συζήτηση που ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θα επιταχυνθεί καθώς η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της χαράζουν μια νέα πορεία για τη χώρα με ενόψει της λήξης του δεύτερου προγράμματος στήριξης αργότερα φέτος 
Υπο αυτό το σκεπτικό και η κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορέσει να δείξει πως τα Μνημόνια τελείωσαν και η ενοχλητική Τρόικα δεν "αλωνίζει" την Αθήνα, αλλά και ο Γιούνκερ ο οποίος δέχεται πιέσεις και από τη γερμανική πλευρά θα θελήσει να κάνει σαφές πως δεν μπορούν οι ευρωπαϊοι φορολογούμενοι να συνδράμουν συνεχώς σε διασώσεις.
«Πρέπει να υπάρχει ελληνική ιδιοκτησία της μεταρρύθμισης. Οι Έλληνες έχουν έως τον Οκτώβριο για να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αποφασιστεί έως το Δεκέμβριο για τις αρχές του 2015», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου