Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.1.11

Ξένη Γυναίκα

Κανείς ωραίος άνθρωπος, δεν έχει κάτι "ωραίο" μέσα του.
Μόνο οι βαθιά ακαλαίσθητοι, πιστεύουν στην ωραιότητα του εαυτού τους.

Η χορτάτη, στρώνει τραπέζι για τους άλλους τρώγοντας τελευταία.
Η μονίμως πεινασμένη αντίθετα, μαζεύει ψίχουλα για να γεμίσει τη πείνα της παροδικά και για να αποφύγει την πιθανότητα, να ζήσει με οτιδήποτε δεν αποτελεί κέρδος από τα ρέστα των άλλων.Αιώνια επιστρέφει η επιστροφή, ως απειλή για τη Ωραία Νάρκισσο.
Η άρνηση να είσαι το τετελεσμένα Ωραίο Κάτι. Το μεγάλο υπαρκτικό Κραχ και η τελική έξοδος από τους συγχρωτισμούς. Το μεγάλο Πάθος ενάντια στον ασθενή Πόθο.Η σιωπή.Βάρκα μου και θάλασσά μου! Βούτα στα νερά, σα νάταν πάντα χτές κι όχι αύριο!

2 σχόλια: