Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.4.11

Devadasi, Dance of the Heart









Όταν ο Χασάν απ΄τη Βασόρα κάλεσε τη Ραμπία να περπατήσουν πάνω στο νερό, η Ραμπία κάλεσε τον Χασάν να πετάξουν στον αέρα. "Δεν ξέρω να πετώ" είπε ο Χασάν. Τότε η Ραμπία του είπε : " Η ικανότητά σου να βαδίζεις στο νερό είναι κάτι που το διαθέτουν τα ψάρια. Η ικανότητά μου να πετώ είναι κάτι που το διαθέτουν τα πετούμενα. Αυτές οι ικανότητες δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική αλήθεια και μπορούν να γίνουν θεμέλιο για τον αυτοθαυμασμό και τον ανταγωνισμό, αλλά όχι για την πνευματικότητα"

Χαμπίμπ Έλ Ατζαμί

10 σχόλια:

  1. Οπου τζιαι νάσαι, έτον Διάσπορον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως γεγονός, δεν έχω βάλει λινκ στο Διάσπορο.Είμαι απαράδεχτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατίνιο

    έτσι ακριβώς γίνεται κάτι ακριβό!
    (άκου τον Αστροναύτη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια , όταν ήμουν μαθητής είχα μια πολύ συμπαθητική καθηγήτρια η οποία όταν γράφαμε εκθέσει μου έβαζε πάντα βαθμό 9 και μου σχολίαζε «πολύ καλή η ανάπτυξη του θέματος, αλλά δεν μπορώ να σου βάλω πέραν του 9 λόγο της ορθογραφίας σου». Μου πήρε πολλά χρόνια να το χωνέψω ώσπου είπα «δεν θα σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ επωδή δεν ξέρω καλή (οκ καθόλου ) ορθογραφία»!!!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πολύ καλά έκανες!!!

    Και η ανορθογραφία ως "απόκλιση" μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα για έναν αναγνώστη, μη σε ανησυχεί.

    Εκτός αν ο αναγνώστης είναι καμιά συντηρητικούρα καθηγήτρια, οπότε έβαψες την! :)
    Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα την ήθελες ούτε εσύ για αναγνωστρια, οπότε 1-1!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ πάντως δεν είμαι συντηρητικούρα και μου αρέσουν τα ορθογραφικά του φίλου μου. εν πλάκα που έκαμνα στο σχόλιό μου τότε. μάλιστα όταν βγαίνουν τέτοια διαμάντια όπου το "ακριβώς" γίνεται (Χασάν) "ακριβός", το χαίρομαι ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αυτές οι ικανότητες δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική αλήθεια και μπορούν να γίνουν θεμέλιο για τον αυτοθαυμασμό και τον ανταγωνισμό, αλλά όχι για την πνευματικότητα".Πόση σοφία στα λόγια του Χαμπίμπ Ελ Ατζαμί...
    ...όσο για τον Πατίνιο,στην αρχή τον διόρθωνα.(Μου φαινόταν αδιανόητο να είναι τόσο ανορθόγραφος).Τώρα,όχι μόνο δε μ΄ενοχλεί αλλά θα θεωρούσα αδιανόητο το αντίθετο.

    Disdaimona,εξαίρετες οι επιλογές σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά σε όλους!

    Dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή