Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.1.15

Η ιστορικη υποχρέωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ  με 15 βουλευτές εχει το δικαιωμα να καταθετει νομοσχεδια και να ζητά ονομαστικη ψηφοφορια. Αυτη ειναι η ιστορικη υποχρεωση του ΚΚΕ προς οφελος των λαικων στρωματων, οχι να μπει σε μια κυβερνηση προκατασκευασμένη μπλοφα των Βρυξελλων.
 Ο Αλεξης δεν ηταν αναγκασμενος να κανει κυβερνηση με τον Καμενο γιατί δεν ειχε άλλη επιλογη.Αντιστροφα πηγε Δεν ειχε άλλη επιλογη παρα τον Καμενο γιατι προδεσμευτηκε στις Βρυξελλες πως για να αποκαθηλωθεί ο Σαμαρας και να πεσει, θα επρεπε ο συριζα να εχει κυβέρνηση να, μεινει στο ευρω, να σεβαστει τα ηδη συμφωνημενα, να μην προκαλεσει ρηξη και να πεισει τον λαο να αποδεχτει το χρεος με την υποσχεση της "σκληρης διαπραγμάτευσης" για ενα βιωσιμο πρόγραμμα αποπληρωμης. Δηλαδή απο το μη βιώσιμο χρεος που μας ελεγε τοσο καιρο, να πάμε στο βιωσιμο χρεος με βιώσιμο πρόγραμμα. 
Πρωτα λοιπον καθίστε να σιγουρευτούμε πως ο συριζα θελει το ΚΚΕ μέσα στη βουλή να ζητά συγκεκριμενα πράγματα απο την κυβερνηση και ονομαστικές ψηφοφοριες και μετά αποφασίζουμε αν όντως  ο συριζα θα ηθελε τον "μπελα" και μέσα στην κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου