Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.9.14

Times: Η RAF προετοιμάζεται για βομβαρδισμούς από την Κύπρο

Λευκωσία: Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, την ώρα που (συνεχίζονται) οι βομβαρδισμοί σε Συρία και Ιράκ εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.

Ειδικά η Αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου αναμένεται να αποτελέσει την βάση εξόρμησης βρετανικών αεροσκαφών εναντίον του ISIS.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Times», η Βάση Ακρωτηρίου «ετοιμάζεται για πόλεμο».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η RAF προετοιμάζεται να εξαπολύσει βομβαρδισμούς από την Κύπρο» («RAF prepare to launch bombers from Cyprus»), σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο ανάψει το πράσινο φως για αεροπορικές επιδρομές, η Αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου θα βρεθεί στο επίκεντρο των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι η Αεροπορική Βάση αποτελεί σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό για τους Βρετανούς στρατιώτες που μετακινούνται προς και από το Αφγανιστάν και έχει χρησιμοποιηθεί για αποστολές παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ.
 
Την Παρασκευή συγκαλείται εκτάκτως η Βουλή των Κοινοτήτων για να εξετάσει τον ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει καταστήσει σαφές ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές έγκριση της συμμετοχής της χώρας στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, όχι όμως και στη Συρία.
 
Σύμφωνα με τους «Times», η Βάση του Ακρωτηρίου θεωρείται ως ένα «αβύθιστο αεροπλανοφόρο». Σε αυτήν υπηρετούν περίπου 2.500 στρατιωτικό προσωπικό και πολίτες.

Στο Ακρωτήρι σταθμεύει από την αρχή του εμφυλίου στη Συρία αριθμός μαχητικών Eurofighter Typhoon της RAF σε ρόλο αεροπορικής άμυνας, ενώ από τις αρχές Αυγούστου, όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να προελαύνουν προς τις κουρδικές περιοχές του Β.Ιράκ, βρίσκονται και μαχητικά Tornado.

Τα Tornado είναι εξοπλισμένα με ειδικά ραντάρ που τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν μεγάλου και μικρού βεληνεκούς επιτηρήσεις και να βγάζουν υπέρυθρες φωτογραφίες και μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκαν σε ρόλο υποστήριξης των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της RAF προς τους εκτοπισμένους χριστιανούς στο Βόρειο Ιράκ που διώκονταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
 
Οι «Times» κάνουν αναφορά και στην Κύπρο σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι Κύπριοι θεωρούν τις βρετανικές Βάσεις ως «αποικιακό αναχρονισμό», με ελάχιστες πάντως εντάσεις, καθώς οι βάσεις έχουν γίνει πλέον «μέρος της οικοσκευής» στο νησί.
 
Αναφέρουν ακόμα ότι έως τώρα οι Κύπριοι ήταν επιφυλακτικοί ως προς τη χρήση των βρετανικών Βάσεων για επιθέσεις εναντίον αραβικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται, σύμφωνα με τους «Times» να έχει αλλάξει τη στάση τους.
 
Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις ανώτερου Κύπριου αξιωματούχου ο οποίος δηλώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «100% έτοιμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Δεν υπάρχει αμφιθυμία από την πλευρά μας για το τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να το κάνουμε, σε συνεργασία με την ΕΕ, σε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Είμαστε στην ίδια στρατηγική βάρκα με τους εταίρους μας στην ΕΕ».

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου