Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.10.11

Καβγάς Αρχιεπισκόπου - Αναστασιάδη

Καβγάς   Αρχιεπισκόπου – Αναστασιάδη: Προσκύνησε αλλά δεν πήρε συγχωροχάρτι και το χρίσμα για τον προεδρικό θώκο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ : Γιατί δεν βγαίνουν στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ  οι σχεδιασμοί του για τις προεδρικές - Πού αποδίδεται η σύγχυση, ο εκνευρισμός και το ξέσπασμα του  Προέδρου του ΔΗΣΥ με τις ύβρεις  δημόσια  που χάλασαν πάλιν την εικόνα του


Γνώμη online


Πολιτικά κατώτερος των περιστάσεων φάνηκε ο Νίκαρος. Κάποιους μήνες πριν το Μαρί, λέγαμε και ξαναλέγαμε, πριν από την εκλογή ακόμα Προέδρου της Βουλής, πως η στροφή του συναγερμού στα δεξιά (πόσο πια ακουμπήσατε τοίχο), το φλερτ με το απορριπτικό ΔΗΚΟ, η ανταρσύα Κουλία, η εκλογή Ομήρου, ήταν λάθος χειρισμοί εκ μέρους του Αναστασιάδη.


Έρχεται η δεύτερη πατάτα συναγερμού με τη μη στήριξη των δημοσιών, των "δικών" του δημοσίων υπαλλήλων, έστω υπό τη μορφή διαλόγου. Πήραν τη θέση και πάλι του ΔΗΚΟ και του άλλου Νικολάκη - σε λίγο θα τους λέμε και τους δυο Νικολάκηδες όπως πάμε - για τα "καταστροφικά συνδικάτα". Χάνουν τη μοναδική ευκαιρία να συγκρατήσουν τη βάση του κόμματος από τον πάτο.


Και τέλος το κοντέινερ της πατάτας που ήταν οι αγανακτισμένοι για το Μαρί.


Γάτα ρε ο Αρχιδοπίσκοπος! Πρώτα βγαίνει σε ανύποπτο χρόνο και δίνει συνέντευξη για το ΕΛΑΜ και τις κρυστάλλινες του θέσεις. Μετά βολεύεται με την "έξωση" Αναστασιάδη από τον σύνδεσμο φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ. Δηλώνει το ΔΗΚΟ ως δικό του κόμμα και πουλά προστασία στην εθνικές "ανησυχίες" της ΕΔΕΚ.


Αφήνει τον Νίκο να ονειρεύεται πως είναι ο Νίκαρος της Ενωμένης Δεξιάς. Καντίλια μπλε!
Του αφαιρεί το λόγο ύπαρξης κάτω από τα πόδια.


Στο κατόπι και η "επανενωτική" δεξιά. Μόκο για τους κανιβαλισμούς εναντίον της αριστεράς.


Γιατί; Γιατί τους έτρεχε η Ικανότητα από τα μπατζάκια.


Άντε τώρα να δούμε πως θα μαζέψετε την έξαρση του εθνικισμού! Όχι πια για τη λύση του κυπριακού. Γι αυτήν φανήκατε εντελώς μα εντελώς πολιτικά ερασιτέχνες! Έστω για την καρέκλα!

17 σχόλια:

  1. Που τον Μπακούνιν στο Νίκαρον!!!! :) Μπράβο συνειρμός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...όχι και "μόκο".... τεσπά.... είπαμεν να κάμουμε νηστεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγισσα μου σου απάντησα σε προηγούμενο ποστ για τη διαδοχή των συνειρμών. :)

    όταν το έξω γίνεται "υπο "νοητική" κατάληψη χωματερή" φροντίζεις το σπίτι σου με την κατάλληλη "ηλιακή" ενέργεια και αυτενέργεια!


    Νεε είμαι άθεη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...παρόλο όμως που είμαι άθεη είχα πάντα μια αδυναμία στα πατερικά αναγνωσματα.

    πάλε καλά! είμαι έτοιμη για το Νέο Κυπριακό Βυζάντιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά φοβερό "δημοσιογραφικό" κείμενο, που σίγουρα υποστηρίζεται από μαρτυρίες, πηγες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω αν προσκυνησε τον αρχιεπισκοπον ο αναστασιαδης αλλα ξερω σιουρα οτι το ακελ/προεδρικον επροσκυνησεν τον. Τζαι με λογια, βλεπε δηλωσεις νεου υπουργου παιδειας με την αναληψην των καθηκοντων του, τζαι ακολουθος με εργα,

    http://egkyklioi.moec.gov.cy/Data/dde3017a.pdf


    xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρικέ, το προσκύνησε είναι σχήμα λόγου,ας πουμε καλύτερα "διεκδίκησε" να είναι ο αρεστός υποψήφιος.

    Για τα υπόλοιπα με τον Υπουργό Παιδείας, δεν γνωρίζω εαν διατηρεί συμπάθεια για την αρχιεπισκοπή. Γνωρίζω πάντως πως ο προηγούμενος δεν διατηρούσε, αλλά έφυγε ως ο χειριστος υπουργός για σας.

    Το ότι για την Αρχιεπισκοπή το Υπουργείο Παιδείας είναι καίριος στόχος δεν χρειάζεσαι εμένα να σου το πω.

    Να καμουμε υπομονή ως το 13. ελπίζω ως τοτε να έχεις και εσύ μπλογκ να σε βρίσκουμε για ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στροβολιώτη, είσαι έξυπνος και ξέρεις ποιός είναι το θέμα της ανάρτησης.

    Εκεί που πανηγυρίζατε στις 19 Ιουλίου για το ότι ο Τόμμυς ΔΕΝ παρεβρέθηκε στην εκδήλωση του προεδρικού για το πραξικόπημα, βρεθήκατε να είστε υπό την ομηρία της σχιζοφρενούς του αντίληψης για την Κύπρο.

    Και το ακελ εξαρτάται από τις ορέξεις της κυπριακής εκκλησίας και ο κάθε ανεξάρτητος πολίτης.

    Εγώ θα σεβαστώ το δικαίωμα της επανενωτικής δεξιάς να δωσει τον αγώνα της όπως μπορεί.

    Εννοώ θα βγάλω κείμενα εναντίον του αρχιεπισκόπου τώρα που θα λασπολογεί εναντίον των "δεξιών που δεν είναι δεξιοι γιατί ήταν ναιναικοι".
    Εγώ δεν θα κάμω την πάπια. Τα δικά μας παραπονα προς εσάς είναι σαφή και τα έχουμε εκθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ….η σύγχυση, ο εκνευρισμός και το ξέσπασμα του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τις ύβρεις δημόσια που χάλασαν πάλιν την εικόνα του.

    Ο κ. Νίκος Χρυσάνθου - Αναστασιάδης είχε πάντα πρόβλημα με την εικόνα του. Λόγω του παρορμητικού του χαρακτήρα, κατάφερνε πάντα να «κλωτσάει τη σίκλα με το γάλα», χαραμίζοντας μεγάλο μέρος από τα χρήματα του κόμματος που ξοδεύονταν άδικα στους imagemakers (Γ. Λούλη κλπ). Όσοι είμαστε λίγο παλιότεροι τον θυμόμαστε από τότε που ακόμη ήταν απλός βουλευτής, πρόεδρο της επιτροπής παιδείας, να κατακεραυνώνει την καημένη, μακαρίτισσα πια, Νέλλη Τσουγιοπούλου, υπεύθυνη ακαδημαϊκό για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Άστραφτε και βρόνταγε λοιπόν ο κυρ Νίκος για πράγματα παράλογα και εξωπραγματικά, παίρνοντας όμως εύσημα από τους φανατικούς ακροδεξιούς οπαδούς του κόμματος του, έτσι ώστε πολύ σύντομα να καταφέρει να υποσκελίσει τον ήπιο και χαμηλών τόνων αρχηγό του Γιαννάκη Μάτση. Μια άλλη επίσης περίπτωση του ασυγκράτητου χαρακτήρα του, που έτυχε ευρείας δημοσιότητας είναι η υπόθεση με τα τασάκια, που εκτόξευε κατά στελεχών του κόμματος του στις συνεδριάσεις σε περίπτωση διαφωνίας…
    Στη παρούσα ωστόσο συγκυρία, με μια φοβερή πρεμούρα των συναγερμικών να καταλάβουν πρόωρα την εξουσία, ο Κύπριος - Ευρωπαιος statesman, για μια ακόμη φορά αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του αναθέτουν. Κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη υποκύπτοντας στις αδυναμίες του, γελοιοποιούμενος μπροστά σε αντιπάλους «μικρών κυβικών», αλλά και συναφών ανθρώπινων ελαττωμάτων, όπως ο Δημητράκης και ο Ηρόδοτος!

    Υ.Γ.
    Για μια καλύτερη εποπτεία της ψυχοσύνθεσης του αρχηγού του ΔΗΣΥ τις μέρες αυτές (εκνευρισμός, απολογητικές δηλώσεις κλπ), βλέπε το βίντεο της τελευταίας μου ανάρτησης: http://syntyxanoume.blogspot.com/2011/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλήθεια, ο Νικαρος ήταν κάποτε πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της Βουλής;!

    Και μάλιστα την εποχή της ίδρυσης του ΠΚ; Δεν την γνωρίζω την κυρία Τσουγιοπούλου, για να είμαι ειλικρινής δεν την εχω ξανακούσει, αλλά μπήκα στο πνεύμα, με το σχόλιο.

    Θα ήταν ενδιαφέρον Αντώνη αφού ασχολείσαι με την οπτικογράφηση και τις συνεντεύξεις να είχαμε και μια δική της συνέντευξη για το τότε και την κριτική της για το σήμερα του Πανεπιστημίου. Διότι και σήμερα "αστράφτουν και βροντούν" ακροδεξιώς κάποιοι εκειμέσα.

    Να το δούμε το βίντεο για τον Χρυσάνθου, βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα με απασχολεί περισσότερο πως στον βωμό μικροκομματικών, «εκκλησιαστικών» και προσωπικών συμφερόντων έσπειραν τόσο πολύ φασισμό ,εθνικισμό και ρατσισμό που θα θερίζουμε την «κατάντια» μας και δεν θα τελειώνουμε για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχεις δίκαιο Πατίνιο.

    Εμας αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να μην παρασυρθούμε από το κλίμα και να σκεφτούμε το μέλλον περισσότερο.

    Αυτό δεν μπορεί να γινει εκτός και αν διαφυλάξουμε ότι καλό αποκτήθηκε μέχρι σήμερα για τον λαό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dis

    αν επιτρεπετε ποιοι ειμαστεν εμεις για τους οποιους ο δημητριου εφυγεν σαν ο χειριστος υπουργος?

    Ειμαι πολλα περιεργος να μαθω σε ποιον συνολον με εκαταταξες.

    xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εν νομίζω ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς κανένα σύνολο που ελάτρευε τον Δημητρίου. Είτε αριστερός είσαι είτε δεξιός, ο Δημητρίου είχε πολλά τρωτά να του προσάψεις.

    Ενα πράμα όμως σίγουρα δεν ήταν. Φίλος αρχιεπισκόπων, επισκόπων, μοναχών και ούτω καθεξης που όπως έχω ξαναπεί το Υπουργείο Παιδείας το βλέπουν σαν το λουκκούμι.

    Εσένα σε κατατάσσω στο συνολο το οποίο εκμηδένησε την όποια προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης. Ουτε ξέρω αν όντως είσαι δεξιός,η δημοκράτης ή αριστερός ή αναρχικός ή τίποτε από όλα τα πιο πάνω.

    Για τον νυν Υπουργό δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκα καν να μάθω ποιός είναι. Ούτε θα ασχοληθώ με τις όποιες δηλώσεις του. Εν θα αφήσουμε το θέρος να ξεκανναουρίζουμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και φερεφωνο της Ακελικης προπαγανδας τωρα;Βρε βρε που καταντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξκιούζμι, γνωριζόμαστε από παλιά;

    Μπορεί να ήμουν πάντα φερέφωνο γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θυμούμε τζαι γω μιαν συζήτηση στην τηλεόραση με τη Τσουγιοπούλου (η οποία ήταν κυρία με τα όλα της). Ο Αναστασιάδης ήταν φριχτός.

    Υπάρχει κανένας τρόπος να την ξαναδούμε αντώνη?

    ματιλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή